Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ludi početak zime

Vremenski kaos: Danas južina i gotovo 20 stupnjeva, a onda minusi i obilje snijega

Snijegom zametena Ravna Gora
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
01.12.2023.
u 09:20

Prema meteogramu objavljenom za tri dana, vidi se pad temperature tijekom subote, osobito u noći, a onda u nedjelju tek nekoliko stupnjeva iznad nule. Ponedjeljak se budimo uz minuse

"Danas promjenjivo uz južinu i iznadprosječnu toplinu. No sutra u drugom dijelu dana pad temperature zraka pa će na kopnu kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u gorju uz stvaranje snježnog pokrivača", upozorio je DHMZ na platformi X. Već nekoliko dana najavljuju lude obrate u vremenskim prognozama, iz proljetnog u pravo zimsko vrijeme, možda čak i hladnije od prosjeka. 

Za danas kažu da će ponegdje padati kiša koja bi mogla biti i obilnija na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Puhat će uglavnom umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 12 do 17, na jugu i na krajnjem istoku malo viša. Vikend počinjemo kišom. 

 

U subotu promjena vremena. "Nakon sredine dana na zapadu unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj. Ponegdje u unutrašnjosti ujutro magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u prvom dijelu dana jugozapadni i južni, u višim područjima i jak. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo pa jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. U unutrašnjosti temperatura uglavnom od 4 do 9 °C, u Lici viša, prema večeri u padu", navodi se u prognozi DHMZ-a. Prema meteogramu objavljenom za tri dana, vidi se pad temperature tijekom subote, osobito u noći, a onda u nedjelju tek nekoliko stupnjeva iznad nule. Ponedjeljak se budimo uz minuse

Foto: DHMZ

 

Ključne riječi

Komentara 2

GE
gemist
11:15 01.12.2023.

Južina,a možda na moru,kod mene u Zagorju je sad vani 2,5C i max.će ići možda do 5C,očito gledam točniju prognozu

Avatar Centurion
Centurion
10:43 01.12.2023.

Danas na more a sutra u kaput. Haha...kako se naš stvoritelj počeo igrati sa nama, tako sarkastično. Pa mnogi su zaslužili ne poštujući životna pravila i druge, pogotovo one potrebite. Mnogi se petljaju u tuđe živote ne vide sebe i svoju sliku, bijedni i jadni. Stvoritelju. samo opleti, imaš i moju podršku. Ljudi su dobri jedan prema drugom, samo kad su uplašeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije