Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Stiže hladna fronta - kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Snijeg koji pada u okolici Rijeke usporava promet na autocesti Rijeka-Zagreb
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/9
16.01.2018.
u 10:22

Iz Rusije se prema kontinentalnoj Europi pomiče hladna fronta

Prostrano polje sniženog tlaka čije je središte u Sjevernom moru sve će jače djelovati na vrijeme u našim krajevima. 

Na istoku Hrvatske bit će promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno uz najnižu temperaturu između -5 i -1, a najvišu dnevnu od 6 do 10 stupnjeva, piše HRT u svojoj prognozi vremena. Puhat će povremeno umjeren, mjestimice i jak jugozapadni i južni vjetar. Samo će mjestimice biti slabih oborina koje se mogu smrzavati na hladnoj podlozi u jutarnjim satima, i tu i u središnjim područjima, gdje će također biti relativno vjetrovito, uz ponegdje jak jugozapadnjak. Jutro će biti podjednako hladno kao danas, a dnevna temperatura osjetno viša - bit će između 7 i 11 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu prevladavat će oblačno vrijeme uz kišu, a u noći i ujutro u gorju i snijeg. Pritom se oborine u gorju mogu smrzavati na hladnome tlu. Uz jačanje jugozapadnjaka koji na udare mjestimice može biti jak, pa i olujan, snježna će se granica tijekom dana povisiti. Nije isključena mjestimice i veća količina kiše u ovome dijelu Hrvatske. Promjenljivo i pretežno oblačno bit će i na srednjem Jadranu. I tu će zapuhati jugozapadni vjetar, ponegdje i jugo, koji može biti i jak. More će pritom biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13 stupnjeva, koliko se predviđa i u najjužnijim krajevima. I ondje će biti oblaka, uz povremenu kišu, a puhat će također jugo i jugozapadnjak koji uglavnom na otvorenome moru može biti jak. 

Srijeda i četvrtak

U srijedu oblačno s kišom koja će uglavnom padati u prvome dijelu dana. Prije nego što prestane padati, uz zahladnjenje, kiša će barem u višem gorju prijeći u snijeg. U četvrtak sunčanije i većinom suho, opet uz hladnije jutro, a u petak novo jače naoblačenje s kišom, osobito u drugome dijelu dana. Prema sedmodnevoj prognozi DHMZ-a, snijeg se u petak i subotu može očekivati i u Zagrebu. 

Na moru u četvrtak i petak povremeno kiša, poglavito u petak mjestimice i obilnija. U četvrtak pak većinom sunčano. U srijedu će puhati sjeverozapadni i sjeverni vjetar koji će u četvrtak oslabjeti i okrenuti na jugo, koji će u petak jačati. Promjena strujanja od jugozapadnog na sjeverozapadno i sjeverno donijet će u četvrtak samo kratkotrajno malo hladniji zrak. U petak opet toplije, a zahladnjenje je ponovno izgledno od nedjelje.

Stiže hladna fronta

Severe Weather Europe javlja da se krajem tjedna očekuje velika promjena u temperaturama. Iz Rusije se prema kontinentalnoj Europi pomiče hladna fronta koja donosi nekoliko frontalnih sustava. Oni uz hladnoću donose i novi snijeg. 

Foto: Severe Weather Europe

Komentara 6

GU
Gumbar136
10:28 16.01.2018.

neki dan ste pisali da ide južina

MT
makan tahi
10:57 16.01.2018.

stiže hladna fronta i temperature bi trebale biti od 5-10 stupnjeva

Avatar Ledeni
Ledeni
16:00 16.01.2018.

Bjež'mo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije