Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Još nekoliko vrućih dana pa promjena vremena: Stiže kiša i niže temperature

vjetar i kiša
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
31.08.2015.
u 10:17

Očekuje nas još nekoliko sunčanih dana, a za vikend kiša donosi osvježenje

Nastavlja se niz sunčanih i vrućih dana, no uskoro stiže promjena vremena i zahlađenje.

Nakon mjestimične magle u kontinentalnim područjima vrijeme će tijekom današnjeg dana biti sunčano i vruće, a najviša temperatura zraka kretat će se između 30 i 36 stupnjeva.

Vruće će biti i sutra, a ujutro je također po kotlinama i dolinama rijeka moguća kratkotrajna magla. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna većinom od 30 do 35 °C, u višem gorju malo niža, javlja DHMZ.

U srijedu nas očekuje sunčano vrijeme s manjom naoblakom uz temperature od 19 do 30 stupnjeva, uz mogućnost mjestimičnih pljuskova.

Četvrtak i petak donijet će sunčano vrijeme s naoblakom uz najnižu temperaturu od 18 do maksimalne od 27 (četvrtak), odnosno 28 stupnjeva (petak).

Vikend donosi osvježenje, kiša će padati u subotu i još obilnije u nedjelju. U subotu će se temperature kretati od 15 na kontinentu do 29 na Jadranu, dok nas u nedjelju očekuje obilnija kiša i temperature u unutrašnjosti od 14 do 25, a na Jadranu od 20 do 28 stupnjeva, piše vrijeme.net.

>> Vrućine kobne i za automobile: Ovaj se auto doslovno topio na suncu

Komentara 8

SA
samograd
11:52 31.08.2015.

kad krenu kiše i jesensko vrijeme nakon žega opet će doći do izražaja naše kukanje : ovo je prestrašno pada kiša ,kad je bilo vruće onda su vrućine bile prestrašne i katastrofa i ona poznata uzrečica našeg mentaliteta ( ružee su ljepše i bolje mirišu u tuđem vrtu) " ovo nema nigdje samo kod nas".

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:57 31.08.2015.

Još nekoliko vrućih dana pa promjena balkanske klime: Stiže kišna besposlenost, još niži standard i tek sporadično konzumiranje paštete i bureka.

DU
Deleted user
12:48 31.08.2015.

Još davno moja baka je rekla: Kada bi dragi Bog svima nama udovoljavao na našim molitvama, svake sekunde bi bila promjena godišnjeg doba. Od sunca, kiše, snijega i leda...pa tako ukrug. A ja kažem vrijeme kao vrijeme ...meni je svakoo na svoj način lijepo i uživam u njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije