Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Da nema HNS-a, pitanje je kojim bi se tempom provodile reforme'

Ivan Vrdoljak
Marko Lukunic/PIXSELL
Autori: Ivica Beti, Hina
17.03.2018.
u 15:38

HNS će po županijama organizirati okrugle stolove u koje će uključiti niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika koji će predložiti mjere koje bi se mogle predložiti Vladi

HNS je na stranačkom team buildingu u Tuhelju raspravljao o izvješću Europske komisije koje su shvatili kao konstruktivnu kritiku.

- U njoj vidimo i dosta pozitivnih makroekonomskih pokazatelja, vidimo čak i pozitivan osvrt na dio resora za koje je HNS odgovoran. Međutim, ono što je činjenica jest da se svi zajedno trebamo probuditi i ubrzati reformske procese. Naši članovi, birači i simpatizeri razumiju našu odluku da se spriječi odlazak na treće izbore, ali nikada nam neće oprostiti izostanak rezultata ove Vlade. I zato će naš fokus biti poboljšanje rezultata u našim resorima, ali i aktivno i proaktivno ubrzanje reformskih procesa u ostalim resorima - rekao je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

HNS će po županijama organizirati okrugle stolove u koje će uključiti niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika koji će predložiti mjere koje bi se mogle predložiti Vladi. Osnovat će se i stručni interesni odbori te pokrenuti inicijativa o pokretanju tzv. "best practice sharinga“, kako bi, naglasio je Vrdoljak, potaknuli javnu raspravu i iskoristili sve potencijale u Hrvatskoj.

- Tako ćemo inicirati akciju da najbolji ministri, župani, gradonačelnici i načelnici krenu dijeliti svoja pozitivna iskustva i rezultate s drugim dijelovima Hrvatske - dodao je.

Ivan Vrdoljak
1/17

Na novinarski upit je li i dalje pri odluci da on osobno neće ulaziti u Vladu RH do kraja njezina mandata, odgovorio je  da  sebe  smatra članom Vlade premijera Plenkovića s obzirom na to da je njegova stranka najvažniji koalicijski partner HDZ-a.

Nije komentirao, na novinarski upit, u kojem obliku Vlada namjerava poslati u Sabor Istanbulsku konvenciju.

"Uvid u Istanbulsku nemam i ne bih je komentirao dok je ne vidim", odgovorio je šef HNS-a upitan o interpretativnoj izjavi koju piše Vlada vezano uz tu konvenciju.

Dodao je kako je HNS "jedina stranka koja je jasna i jedinstvena oko stava o Istanbulskoj konvenciji još od 2015., a  prije nekoliko mjeseci javno su rekli" da bi tu temu trebalo što prije zaključiti. Upravo to je, kaže Vrdoljak, "na neki način isprovociralo brzinu reakcije da danas očekujemo njezino izglasavanje u Saboru".

Upitan za stajalište SDP-a koji najavljuje da će glasati za konvenciju samo u cjelovitom obliku, rekao je kako ne želi razmatrati statuse nekih kolega koji su 2015. razmišljali "da možda ne treba", a danas su bezuvjetno za, po drugim uvjetima.

"Stvarno nemam više vremena ni živaca to analizirati. Dajte da izglasamo tu konvenciju i počnemo raditi druge stvari koje se tiču boljeg života građana" rekao je, dodavši kako je politizacija oko tog pitanja prisutna  unutar nekoliko stranaka.

Tu, kaže, nije samo riječ o HDZ-u, već ima i drugih stranaka koje neće jednoznačno glasati. 

Istaknuo je i kako je HNS, osim ubrzavanja procesa izglasavanja Istanbulske konvencije, isprovocirao ubrzanje rješavanja problema 'blokiranih'.

"Da nema HNS-a, pitanje je kojim bi se tempom provodile reforme i s kojim rezultatom. Naš doprinos je sigurno vidljiv", ocijenio je Vrdoljak nakon što su HNS-ovci  cijelo prijepodne u Tuheljskim Toplicama analizirali izvješće EK i zaključili da je to "jedna konstruktivna kritika za hrvatsku vladu" te da upućuje na potrebu ubrzanja reformskih procesa.

Ključne riječi

Komentara 40

LU
Lujo123
16:32 17.03.2018.

MARŠ!!

PU
Pukovnik
15:52 17.03.2018.

Ali Baba aka “gospodin razdjelnik” daje izjave. Koliko čovjek može lagati, nevjerojatno. Brzo je se taj vratio na vlasti kako bi ponovo napunio džepove.

BL
bluesbob
16:01 17.03.2018.

Trebamo se probuditi i ovakve u kjorku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije