Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

Vrdoljak o ukidanju presude: To je dokaz da ne postoji urota protiv MOL-a

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.07.2015.
u 18:00

Ustavni je sud ukinuo presude Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL.

Nakon objave presude Ustavnog suda u slučaju Sanader, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je kazao kako je to dokaz da ne postoji urota protiv MOL-a.

 - To je samo potvrda onoga što stalno ističemo, a to je da u Hrvatskoj ne postoji nikakva urota protiv MOL-a. Mi prema planu nastavljamo s arbitražnim postupkom koji posreduje u sporu hrvatske države i MOL-a, kazao je Vrdoljak.

Ustavni je sud naime ukinuo presude Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL.

Ustavni sud nije se bavio pitanjem je li Sanader kriv za ratno profiterstvo i primanje mita jer je to posao redovnih sudova, već jesu li poštovana njegova zakonska, ustavna i konvencijska prava. kratkom sažetku Ustavni sud se ograđuje i da se njegova odluka ne smije uzimati kao dokaz da je Sanader žrtva političkog progona ili sudskog konformizma kako se to tvrdi u njegovoj ustavnoj tužbi. U ponovljenom postupku kazneni su sudovi dužni poštivati stajališta Ustavnog suda.

>> Ukinute presude Ivi Sanaderu za Hypo i Ina-MOL

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar arhaika
arhaika
18:18 27.07.2015.

tocno. bijele noci su prodane za vrijeme racana. kad ce se konacno procesuirati partijasko- udbaski kriminal?

CA
carlo20
18:34 27.07.2015.

Ustavni sud ne rapravlja o krivnji Sanadera već da li je predmetno kazneno djelo postojalo u Kaznenom zakonu u vrijeme izvršenja ili ne. To što je Bajić namjerno plasirao optužnicu za ratno profiterstvo retroaktivno je krajnje i grubo prekoračenje ovlasti. Inače, ovaj Vrdoljak je do grla u kriminaliu, o stotinama milijuna kn koje je taj tip podijelio raznim interesnim skupinama i konzultantskim tvrtkama će se tek saznati kada spuši fotelju, a uskokoci koji ne reagira na kriminal Vrdoljaka, a imaju materijala, transkripte da ga uhite će isto odgovarati kad tad!

MS
mare_split
18:14 27.07.2015.

Čovječe što pričaš? Jesi li pri pameti? Progon Sandera bez dokaza, osim što je bio u 'predizbornoj funkciji' (ogaditi Sanadera i 'dohvatiti' vlast ...!), bio je pokušaj skrivanja Istine o tome da je za INU kriv vaš čovjek - SLinić, kojem je pomogao lopina Ježić! ... Vjerovala bi ti kada bi DORH trenutno uhitio oba lopova! ... Ovako, ostajem kod zaključka da nisi pri sebi i da nas pokušavaš (opet!) obmanuti! Ne će ići! UDB-i se sudi u Njemačkoj, a domaćim će se izddajnicima i štetočinama suditi u RH!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije