Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATAR, Kuhar, DJ

Vratar Medveščaka Michael Ouzas: Joga je 
moja 
furka

'SPECIJAL MAX 31.10.2012., Zagreb - Vratar KHL Medvescak, Michael Ouzas, u svlacionici se priprema za utakmicu uz prakticiranje joge. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: 'Borna FIlic/PIXSELL'
1/7
08.11.2012.
u 19:42

Između mene i Kristana nema baš nikakve napetosti. Dapače, pomažemo jedan drugome na ledu i izvan njega. Mislim da je dobro što nam trener podjednako daje šansu, jer za naslov morate imati dva vrhunska golmana – objašnjava Michael Ouzas.

Vratar Medveščaka Michael Ouzas (27) otkriva da već pet godina prakticira jogu te da je zbog nje postao  bolji vratar. Ovaj netipični hokejaš govori o hobijima, slobodno vrijeme provodi slušajući i miksajući glazbu. Otkriva da je praznovjeran te da prije utakmice ima istu rutinu.

Kada na utakmici Medveščaka iz razglasa počne svirati pjesma Johnnyja Štulića "Užas je moja furka", najviše je emocija u kanadskom hokejašu Michaelu Ouzasu.

– To je postala moja pjesma, naježim se svaki put kada je čujem. Na početku mi nije bilo jasno zašto je stalno puštaju, no poslije sam shvatio sličnost svog prezimena s naslovom pjesme. Već sam navikao da me navijači oslovljavaju s užas – kaže vratar Medveščaka Michael Ouzas (27) i dodaje:

– Kada sam obitelji u Kanadi objasnio što na hrvatskom znači moj nadimak, samo su se nasmijali.

U ovosezonskim sjajnim partijama medvjeda velike zasluge idu baš njemu, jer je s više od 93 % obrana treći najbolji vratar lige, čak i ispred kolege iz svlačionice Roberta Kristana.

– Za odličnu formu najzaslužniji je rad preko ljeta, vježbao sam s privatnim trenerom vratara – kaže Ouzas.

No, otkriva da je za sjajne reakcije na golu zaslužna i joga!

– Već pet godina prakticiram jogu i koliko god to nekima smiješno zvuči, zbog nje sam postao bolji vratar. Joga me jako opušta. Dok je vježbam ne mislim ni o čemu drugom. Također, zbog joge sam i pokretljiviji, tijelo mi je fleksibilnije – smatra Ouzas, koji je pred nama spremno pokazao nekoliko omiljenih poza u jogi.

Obožava "Švedsku mafiju"

Michael je sve samo ne tipični hokejaš. Dok je većini njegovih kanadskih i američkih kolega iz svlačionice Medveščaka najdraži hobi golf, Ouzas svaki slobodni trenutak provodi slušajući i miksajući glazbu.

– Ozbiljnije miksam glazbu tek tri godine, no jako uživam u tom, ali nisam ni približno dobar DJ kao što sam vratar – kaže Kanađanin.

U glazbu se zaljubio još u djetinjstvu.

– Kada sam imao 10 godina, počeo sam skidati pjesme na napsteru. Tada je internet bio toliko spor da sam jednu pjesmu skidao i više od pola sata, no nije mi bilo teško.

Ozbiljnije je za DJ stolom počeo miksati prije tri godine.

– Najviše volim house i rap muziku, izvođače poput Swedish House Mafije, Davida Guetta, Eminema... No, puštam i druge žanrove, poput Nirvane i Oasisa.

Prije nego što je prošloga ljeta potpisao za Medveščak, Michael je dvije sezone igrao za Las Vegas Wranglerse.

– Uh, Las Vegas je vjerojatno najbolje mjesto za izlazak u cijelom svijetu. Klubovi su otvoreni svaki dan, a stalno gostuju najveće glazbene zvijezde. Bio sam na puno koncerata najvećih svjetskih DJ zvijezda, a na nekima je bilo i 100.000 ljudi – otkrio je Ouzas.

Nekoliko puta i sam je nastupio kao DJ.

– Puštao sam nekoliko puta glazbu u Zagrebu, a publika je vrlo dobro reagirala. Kod kuće imam miks-pult na kojem često vježbam, no za mene je to hobi, ne zarađujem novac. Sumnjam da ću se nakon završetka hokejaške karijere time profesionalno baviti, jer ipak mi je draže kada sam ja u publici – kaže popularni "Užas".

Zbog hobija mu prilaze brojne djevojke.

– Shvatio sam da djevojke zaista vole DJ-e, no nije loše ni kada mi prilaze zato jer sam golman – smije se Ouzas.

Hrvatske pjesme nisu ga previše fascinirale, no ima jednog omiljenog hrvatskog glazbenika.

– Teško mi je voljeti hrvatsku glazbu jer ne razumijem riječi, no glazba Johnnyja Štulića sviđa mi se bez obzira na to. Naravno, najdraža stvar mi je "Užas je moja furka" – zaključio je priču o glazbi Ouzas.

A onda se malo prebacio na aktualnu sezonu.

– Vjerujem da je u četvrtoj sezoni Medveščaka u EBEL-u došlo vrijeme za prvi naslov. Za razliku od prošle sezone, sada imamo četiri odlične navale, puno bolje igramo obranu, a i djelujemo kao prava momčad. Nitko ne iskače već svi imamo jedan cilj – smatra kanadski vratar.

Jako je praznovjeran

Trener Raymond ove sezone ravnomjerno raspodjeljuje minutažu između dva vratara, a Ouzas naglašava da između njega i Kristana nema animoziteta.

– Između nas nema baš nikakve napetosti. Dapače, odlični smo prijatelji i pomažemo jedan drugome na ledu i izvan njega. Mislim da je dobro što nam trener podjednako daje šansu, jer tako smo oboje stalno u formi. Ako želite imati uspješnu momčad, morate imati dva vrhunska golmana – objašnjava Ouzas.

Kanađanin se slaže da su golmani uvijek malo "specifični".

– Haha, pa tko normalan može stati na gol i braniti 300 udaraca po treningu. Gušt nam je kada pak leti više od 100 kilometara na sat prema nama. A golman sam postao sasvim slučajno. Igrajući ulični hokej nitko nije želio stati na gol, pa smo se mijenjali, a kada sam shvatio da to meni najbolje ide, odlučio sam zauvijek ostati na vratima.

Kao i većina vratara, i Ouzas je jako praznovjeran.

– Uvijek prije utakmice imam istu rutinu, jedem i spavam u isto vrijeme, jednakim redom navlačim opremu...

Ouzas je za kraj otkrio još jedan svoj adut:

– Odličan sam u kuhinji! Znam napraviti puno vrsta jela, no najveći sam majstor za odreske. Obožavam i hrvatsku hranu, jer sam odrastao u gradu Hamiltonu, gdje ima puno Hrvata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije