Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vožnja Hovenringom

Biciklisti u Nizozemskoj 'lebde' iznad automobila

hovenring
Foto: vimeo
1/2
03.11.2013.
u 17:45

Most čini središnji stup visok 64 metra na kojeg su učvršćeni kablovi koji pak drže prometnice po kojima voze isključivo biciklisti.

Nizozemci su poznati kao narod koji uživa u vožnji biciklom, a posebice je to vidljivo u gradovima. Stoga su u posljednje vrijeme pokrenuti mnogi skupi građevinski projekti kako bi im vožnja najzdravijim prijevoznim sredstvom bila još više olakšana.

Svakako je odličan primjer za to Hovenring ('Lebdeći') u Eindhovenu, viseći most iznad vrlo prometnog raskrižja, na kojem biciklisti 'lebde' inad automobila. Most čini središnji stup visok 64 metra na kojeg su učvršćeni kablovi koji pak drže prometnice po kojima voze isključivo biciklisti.

Hovenring je zbog nevjerojatnih građevinskih rješenja nedavno nominiran i za prestižnu nagradu Dutch Design Award, prenosi portal Idesh!.

Ipak, i ovakva genijalna građevina izazvala je polemiku u Nizozemskoj gdje neki smatraju kako će slična rješenja dovesti do toga da će sudionici prometa (vozači i biciklisti) gubiti osjećaj za one druge.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:37 03.11.2013.

Šteta što nam je država pred bankrotom jer ovo je predobro rješenje.

GS
gogy.sveznadar
19:32 03.11.2013.

Idealno za domace drogerase koji bi tu gore skriveni od pogleda nazdravljali tabletama i crtama i ponekad dole bacala flase i cigle na aute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije