Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Vozio jednosmjernom ulicom pa nakon upozorenja izvrijeđao policajku

U policijskoj postaji odbio je alkotest i zatražio liječničku pomoć jer se nije osjećao dobro. U automobilu koji nije ni registriran, nađen mu je i pištolj plašljivac.

Komentari 6

OB
-obrisani-
16:55 04.11.2009.

Zašto nije otpeljan na vađenje krvi? Zašto mu vozilo nije odvezeno na izvanredni tehnički pregled o njegovom trošku? Zašto isti nije upućen na izvanredni liječnički pregled i potvrdu o duševnoj sposobnosti? Mene stvarno čude ti murjaci koji uopće nemaju pojmaa kako se zakonski sve to rješava i to s osmjehom na licu i bez ikakve prisile, nego samo opali po džepu, a ovaj će najmanje pola godine hodati okolo da izvadi opet vozačku, ali će imati stalno unutra ograničenje uz nadzorni liječnički pregled.

VL
Avatar lida
lida
16:54 04.11.2009.

jao koju je kaznu zaradio,hahhaha i jos ga sakriju da se nevidi tko je,

VL
KR
krampus
17:18 04.11.2009.

Lida@ Ovo je antologijski biser.. Jel ti zbilja misliš da je na slici osoba o kojoj je riječ?? Bože ,koje nebuloze...

VL
HA
hatienda
00:53 05.11.2009.

Interesantan saobračajni prekržaj. Probudio mi je želju nešto napisati. Primječujem dvije rečenice:\"U automobilu koji nije ni registriran...\" i zadnja dva reda. Ali kazne zbog korištenja neregistriranog, a svakako i neosiguranog vozila u javnom saobračaju nema u navodu kazni. Pred izvjesno vrijeme je zagrebačkoj policiji \"procurilo\" da se u Zagrebu u saobračaju nalazi do 40% vozila bez registracije i osiguranja!!!!!!!!!!!!!!! Taj Fönomen sam svom težinom osjetio ja lično. Pred dva mjseca u Zagrebu u Rakušinoj ulici ispred broja 4 je jedan takav heroj zamalo pregazio moju suprugu. Nakon nekoliko rundi po quartu ga je policija zaustavila. Prišao sam našim nosiocima zakona i rekao da želim podnijeti prijavu zbog ugrožavanja života moje supruge. U momentu sam zaboravio da nisam u bijelom svijetu. Predhodno sam iz dijaloga saznao da je auto bez registracije i osiguranja. Oćito je bilo da je vozač u težem alkoholiziranom stanju i da se je već ranije rastao sa vozačkom. Nakon mog zahtjeva me je fizički napao, policajci nisu me uzeli u zaštitu. U sekundi sam shvatio da je tu izmedju velika riječ KUMOVI.Povukao sam se na stranu. Auto je odvezao dalje njegov prijatelj, a njemu policajci nisu ni alkotest napravili. Dav no mi je jedan prijatelj rekao : \"nevjeruj policiji\".

VL
DR
drot13
11:51 05.11.2009.

Za @Mihac: Zašto bi bio vođen na vađenje krvi? Ako je odbio alkotestiranje, to je dovoljno. Kazna je 5000-15000 kuna (uz sve ostalo), ne mora ga se voditi na vađenje krvi. Zašto bi vozilo bilo odvezeno na izvanredni tehnički pregled?? Dovoljno je da je istekao rok važenja redovnog. Time se automatski smatra i da je tehnički neispravno. Na izvanredni tehnički pregled se voze auti kojima vrijedi prometna dozvola (tehnički, registracija, ili kako god mi to zvali), ali je očito da su tehnički neispravni. Izvanredni liječnički pregled u tom slislu kako si naveo policajac ne može odrediti. Mene stvarno čude komentatori koji misle da sve znaju. Kako bi ti s osmijehom na licu riješio ako prekršitelj ne želi izaći iz vozila i galami i vrijeđa policajce? A i počinitelj se nakon ovakvog postupka odmah dovodi prekršajnom sucu koji mu, uz sve ostalo određuje i zabranu upravljanja motornim vozilom. U ovom slučaju, riječ je o nekoliko mjeseci, a možda i više od godinu dana (zbrojeno za svaki prekršaj je dugo vremensko razdoblje, ali suci određuju jedinstvenu kaznu za sve prema slobodnoj ocjeni). Ta presuda je odmah pravomoćna (očično) i odmah počinje vrijediti. Više se ne upisuje u vozačku dozvolu, a ako ponovno bude zaustavljen (ne mora počiniti nikakav drugi prekršaj osim te vožnje pod zabranom), radi se o kaznenom djelu.

VL
OB
-obrisani-
15:29 05.11.2009.

e moj drot. Dio si u pravu, a dio nisi. Izvanredni liječnički pregled ide preko policijske postaje i vozač dobiva kući poziv da se javi na pregled i da donese liječnički u roku 15 dana. Policajac ga je lijepo mogao uputiti, tj pozvati hitnu i odvesti ga u jedinicu za triježnjenje i to bez pardona, a uz to bi dobio i medicinsku papirologiju gdje se navodi agresivnost, ovisnost i sijaset drugih stvarčica. Vozilo koje nema tablica se mora isključiti iz prometa i mogao se pozvati pauk, a i to dosta košta. Ako je počinitelj jako bezobrazan, pa sa smješkom mu napišeš kaznu i pozoveš pojačanje i liječnike koji mu upucaju u dupe jednu za smirenje, a onda pravac hospitalizacija. Ima dosta propusta i dosta stvari koje se mogu napraviti, a kod sudca za prekršaje može i dobiti samo opomenu, a ne ciljano od 5000 kuna na gore. Recimo na Sjenjaku te puštaju s nekoliko opomena ilii plaćaš u ratama, a rijetko koji dobije zatvorskuu kaznu, no ako i dalje voziš pod zabranom ti nije kazneno djelo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.