Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULA 21 OSOBA

Vozaču autobusa iz Venecije pozlilo? Svjedoci tvrde da je izvodio čudne manevre prije nesreće

Talijanski vozač
Foto: Facebook
1/4
04.10.2023.
u 12:21

Malo prije no što je autobus krenuo, Rizzotto je na društvenim mrežama objavio selfie fotografiju uz natpis "Shuttle za Veneciju" a nakon prvih vijesti o nesreći koja se dogodila u 18:30 sati, prijatelji i obitelj počeli su ostavljati zabrinute komentare

Sinoć je u talijanskoj regiji Veneto došlo do stravične prometne nesreće u kojoj je autobus koji je prevozio turiste pao s nadvožnjaka. Vozilo je sletjelo na krov i zapalilo se, te je na mjestu preminula 21 osoba među kojima je i dvoje djece, navode talijanski mediji.

Još se ne zna uzrok stravične nesreće koja je potresla regiju. Prema tvrdnjama osoba koje navode da su vidjele snimku nastalu nekoliko trenutaka prije katastrofe, vozač je izvodio čudne manevre prije nego je autobus pao preko desne strane nadvožnjaka. Isto je opisao i svjedok koji je vozio iza autobusa, navodi Corriere della sera.

Iako će konačne informacije biti poznate tek nakon istrage, lokalni mediji pišu o mogućnosti da je vozač, Alberto Rizzotto, bio bolestan, ili pak da je zaspao pri vožnji. Predsjednik Veneta Luca Zaia kazao je kako se radi o novom autobusu koji je proizveden 2022. godine, te da je vozač bio mlada i poštovana osoba. I on je spomenuo teoriju o tome da je vozaču pozlilo.

Vozač iz Conegliana na tom je mjestu bio zaposlen sedam godina. Kobne večeri prevozio je turiste u kamp u Margheri. Kako se čini, smjenu je preuzeo tek 90 minuta prije nesreće, što ne ide na ruku teoriji da je bio umoran i zaspao za volanom. Vlasnik kompanije La Linea za koju je Rizzotto vozio te večeri kazao je kako se na jednoj snimci može vidjeti da autobus koči i usporava, te se gotovo zaustavio prije nego je probio zaštitnu ogradu, prenosi La Unione Strada.

POVEZANI ČLANCI:

Malo prije no što je autobus krenuo, Rizzotto je na društvenim mrežama objavio selfie fotografiju uz natpis "Shuttle za Veneciju" a nakon prvih vijesti o nesreći koja se dogodila u 18:30 sati, prijatelji i obitelj počeli su ostavljati zabrinute komentare. "Odgovori, molim te... Reci nam nešto" pisali su, no vozač je u nesreći preminuo, uz još 20 putnika.

Širi se i informacija da su neki svjedoci vidjeli kako autobus gori još dok je bio na nadvožnjaku, no vozač se nije mogao zaustaviti zbog drugih vozila oko njega. Nema službene potvrde da se vozilo zapalilo prije pada s nadvožnjaka, prema podacima istražitelja.

GALERIJA Velika tragedija kod Venecije

Talijanski vozač
1/8

Komentara 2

AN
AnimaTor
07:27 05.10.2023.

Ako je bio autobus na struju i došlo do elektro kvara , onda mu je sve od komandi otkazalo. A zapalio se i tako jako gorio i izgorio jel je na struj na baterije. A baterije su u svakom vozilu poput bombe koju ne možete ničime ugasiti kada plane.A to je moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije