Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NA CESTAMA

Vozači zbog snijega naišli na probleme: 'Ralice nigdje nije bilo na vidiku, ovo je katastrofa'

Stanje u prometu
Foto: HAK/Screenshot
1/4
23.01.2023.
u 10:06

Prema posljednjim informacijama HAK-a, objavljenima oko 9.40 sati, od 9.05 sati Krčki most otvoren je za osobna vozila. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto trenutačno nema slobodnog cestovnog puta.

U većem dijelu unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici i na sjeverozapadu Hrvatske. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Hrvatski autoklub (HAK) upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme te, ako je moguće, odgode putovanje. Zbog vremenskih neprilika pojedini su vozači imali problema pa je jedan ustvrdio: "Stanje na cestama je užas! Točnije na autocesti Karlovac – Bosiljevo. Ovo je sramota, ralice nigdje u blizini." 

– Putujemo prema Sv. Roku i tek od Brinja cesta je postala u redu, do tamo je bilo katastrofa. Znači oko pola 3 ujutro krenuli smo iz Nove Gradiške i još nismo stigli. Skoro je 8 sati ujutro i još nije čisto, od Brinja je tek cesta postala relativno čista u smjeru Sv. Roka, ali prema Zagrebu je i dalje isto. Ralice nigdje nije bilo na vidiku, prvu smo vidjeli oko pola 6 ujutro. Smjer prema Zagrebu – vide se jedino tragovi vozila, ovo je katastrofa. Nadam se da ćemo sigurno i ubrzo stići – ispričao je čitatelj za 24sata.

Prema posljednjim informacijama HAK-a, objavljenima oko 9.40 sati, od 9.05 sati Krčki most otvoren je za osobna vozila. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto trenutačno nema slobodnog cestovnog puta.

Zbog olujnog vjetra zabranjen je promet za sva vozila:

  • autocestom A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje
  • Jadranskom magistralom (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

Promet je dopušten samo za osobna vozila:

  • autocestom A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice
  • državnom cestom Gospić – Karlobag (DC25)
  • državnom cestom Maslenica – Zaton Obrovački (DC54)
  • na Paškom mostu

Na autocesti A7 Draga – Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica – Križišće (LC58107 ) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi dvostrukih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom) zbog olujnog vjetra. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Na autocesti A3 Bregana – Lipovac pokraj graničnog prijelaza BREGANA u smjeru Slovenije kolona je teretnih vozila oko 5 km zbog zabrane u Sloveniji (na snazi zimski uvjeti zbog čega je zabrana prolaska teretnim vozilima u smjeru Ljubljane). Preporučuje se za promet teretnih vozila korištenje smjera A2 Zagreb – Macelj.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:59 23.01.2023.

Najčešće se žale ovi koji se voze s ljetnim, ćelavim gumama, bez zimske opreme.

OL
olujasviholuja2
10:45 23.01.2023.

Joj, 2 cm snijega vozačima već je katastrofa. Vozači su zaborali kak se vozi po zimi snijegu.

ZG
ZGbrada
11:04 23.01.2023.

Pa stavi više zimske gume!! Kakav snijeg!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije