Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pravilnik na snazi

Vozači, oprez na cestama u Njemačkoj. Veće kazne za prekršaje u prometu

Njemačka policija
MICHELE TANTUSSI/REUTERS/PIXSELL
09.11.2021.
u 09:42

S obzirom na visinu novčanih kazni koje su sada propisane vozači će morati posebno oprezni.

Od danas u Njemačkoj stupa na snagu novi Pravilnik o prekršajima u prometu. S obzirom na visinu novčanih kazni koje su sada propisane vozači će morati posebno oprezni. Fenix magazin donosi najvažnije promjene kod kazni kazni za prometne prekršaje a koje su se počele primjenjivati od 9. studenoga. 

– vozači koji parkiraju svoje vozilo pod općom zabranom zaustavljanja ili parkiranja kaznit će se s do 55 eura umjesto dosadašnjih 15 eura.

– Svatko tko vozi  16 ili 20 kilometara na sat (km / h) više od dozvoljenog u urbanim područjima, umjesto dosadašnjih 35 platit će 70 eura.

-Vozači koji kroz grad voze 91 km / h umjesto dopuštenih 50 km / h plaćat će 400 umjesto 200 eura, naravno ako ih snimi nadzorna kamera ili ih vidi policajac.

– Ako parkirate neovlašteno na parkirnom mjestu za invalide, morate očekivati ​​kaznu od 55 umjesto dosadašnjih 35 eura.

– Svatko tko parkira na mjesto koje je službeno označeno kao prilaz službenim vozilima vatrogasnih jedinica ili vozilima hitne pomoći, može očekivati ​​kaznu od 100 eura.

– Potpuno novo: Neovlašteno parkiranje na parkiralištu za vozila na električni pogon rezultira kaznom od 55 eura.

– Svatko tko zauzme traku za hitne slučajeve ili se čak koristi njome za brže kretanje automobilom, može očekivati ​​kaznu između 200 i 320 eura, kao i mjesečnu zabranu vožnje.

– Od vozača kamiona koji prekrše novouvedenu obvezu prema kojoj kamion voze samo brzinom hoda pješaka pri skretanju desno u gradu,  platit će kaznu od 70 eura.

– Ako vozači voze preko nogostupa, biciklističkih staza i pomoćnih traka bit će kažnjeni novčanom kaznom do 100 eura umjesto dosadašnjih 25 eura.

–  Kazna za izazivanje nepotrebne buke i zagađenje ispušnih plinova koje se mogu izbjeći, kao i  vožnja naprijed-natrag povećat će se s 20 na 100 eura.

Video: Od 15. studenog obavezne su zimske gume: Pogledajte što sve trebate znati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije