Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Zagrebu

Vozač koji je udario dvije maloljetnice bio je potresen: 'Žao mi je, ni sam ne znam kako se to dogodilo'

Zagreb: U naselju Špansko automobil je naletio na dvije djevojčice
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
30.07.2023.
u 13:46

Djevojčicama su u Klaićevoj bolnici utvđene teške ozljede, dok je vozač tijekom nedjelje uhićen

Dvije 14-godišnje djevojčice koje su sinoć oko 19.55 sati stradale u naletu crvenog Volkswagen Golfa na obilježenom pješačkom prijelazu u ulici Antuna Šoljana u zagrebačkom naselju Špansko liječnički su zbrinute u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđene. U Klaićevoj su operativno zbrinute i nisu u životnoj opasnosti.

Kako je izvjestila Policijska uprava Zagrebačka (PUZ) automobilom je upravljao 39-godišnjak koji se kretao ulicom Antuna Šoljana u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 5, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake i da vozilo može zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tada je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su prelazile kolnik Antuna Šoljana u smjeru sjevera, a kretale su se obilježenim pješačkim prijelazom.

Kako smo saznali sinoć na licu mjesta vozač crvenog Golfa s oznakama jedne zagrebačke autoškole je instruktor u autoškoli, a sinoć je automobil vozio privatno, izvan službe. Vidno potresen rekao nam je samo kratko "užas, žao mi je, ni sam ne znam kako se to dogodilo". I vlasnik automobila, koji je stigao na mjesto nesreće, bio je također potresen nesrećom i vrlo zabrinut stradavanjem dviju djevojčica.

VEZANI ČLANCI:

Nakon policijskog očevida, davanja izjava i alkotesta vozač nije priveden u policijsku postaju, a ni automobil nije preuzet na daljnje vještačenje.

Ipak, u tijekom nedjelje je PUZ objavio da je vozač uhićen.

"Policijski službenici policijske uprave Zagrebačke će nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku uhićenog 39-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ dok će kaznenu prijavu podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu", objavili su iz PUZ-a.

Neslužbeno, nije vozio pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

 - Čula sam snažan udarac i majka mi je rekla da idem vidjeti što se dogodilo. Izjurila sam van, dvije djevojčice su bile ozlijeđene na kolniku i odmah sam pozvala hitnu pomoć. Srećom, obje su bile pri svijesti i relativno dobro, osim što su bile u velikom šoku, no ne znam imaju li kakvih prijeloma. Stigla je hitna i odvezli su ih u bolnicu - rekla nam je svjedokinja, stanarka zgrade gdje se nesreća dogodila, koja je prva stigla na mjesto nesreće.

I drugi svjedoci koji žive u blizini kazali su nam da su čuli snažan udarac i izjurili vidjeti što se dogodilo. - Izašao sam na balkon i vidio dvije djevojčice pored automobila. Noću često Šoljanovom ulicom jure automobili i apeliram da se taj pješački prijelaz nekako označi, odnosno da se tamo postave uspornici – rekao nam je stanar Šoljanove. Srećom, crveni Golf koji je sinoć naletio na dvije 14-godišnje djevojčice nije se kretao velikom brzinom, pa je izbjegnuta još veća tragedija.

Komentara 7

DU
Deleted user
13:58 30.07.2023.

Pa mogu ti ja reći par scenarija: 1. slao si text na mobitelu, 2. vozio si prebrzo, i nepażljivo...

PO
poluprovokator
14:24 30.07.2023.

Mobitel...

MA
MALTEZ
13:59 30.07.2023.

Ima takvih instruktora vožnje, kojima ne bi sjel u auto ni od Gundulićeve do Frankopanske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije