Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas na Žitnjaku

Vozač kamiona iz nesreće u kojoj je poginulo dijete neće u istražni zatvor

Zagreb: U teškoj prometnoj nesreći u naletu kamiona poginulo dijete
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
10.09.2023.
u 12:41

Na odluku će se državno odvjetništvo žaliti. Policija je jučer objavila kako je kako je teretnim automobilom marke Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 45-godišnjak

Vozač kamiona koji je u petak na zagrebačkom Žitnjaku naletio na djevojčicu koja je potom poginula, pušten je te ne mora u istražni zatvor, javlja Danas.hr kojem su iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu potvrdili da je muškarac ispitan te da je sudac odbio njihov prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Na odluku će se državno odvjetništvo žaliti. Policija je jučer objavila kako je kako je teretnim automobilom marke Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 45-godišnjak. Nakon prometne nesreće, izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena je tehnička neispravnost uređaja za kočenje na teretnom vozilu. 

VEZANI ČLANCI:

"Dolaskom do stupa rasvjete, na cesti koja ima po jednu prometnu traku namijenjenu za promet vozila u jednom smjeru, nije se zaustavio pri susretu s autobusom kojim se prevoze djeca i koje je bilo zaustavljeno na istočnoj kolničkoj traci dok su djeca ulazila ili izlazila iz autobusa već je nastavio vožnju i prošao pored prometnih znakova. Dolaskom do kućnog broja 59, gdje postoji obilježeni pješački prijelaz, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake – djecu, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake – djecu koja su već stupila na pješački prijelaz", navela je PU zagrebačka. 

Tada je naletio na dijete koje je po obilježenom pješačkom prijelazu prelazilo kolnik trčećim korakom iza zaustavljenog školskog autobusa iz kojeg je prethodno izašla, dodala je policija.

 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
16:58 10.09.2023.

Jos jedna tuzna prica. I opet se traze krivci za ovakve tragedije. Ako samo malo razmislimo lako se moze vidjeti tko su krivci. Prvo je to Ministarstvo prometa - jako se olako daju vozacke dozvole, mnogi polazu ispit za vozackuku po Vipu, nemaju pojma kako se ponasati u prometu, nepoznati su im znakovi. Drugo je to opet Ministarstvo prometa - nema provjere sigurnosti vozila, jako je puno vozila u prometu bez dobrog tehnickog pregleda. Trece su sami vozaci koji gledaju samo sebe , telefoniraju i jos .... Nisu usredotoceni na voznju a o znakovima misle da su tu samo za reklamu. Svaki savjestan vozac uvijek bude usporio na bilo kojim pjesackim prijelazima.Na pjesackim prijelazima svakom gradaninu moze napr. pozliti ili se moze popiknuti, a djeca se iznenada na polovici prijelaza mogu naglo okrenuti i vratiti natrag. Za nesavjesne vozace moraju biti i teske kazne . Ocito je malo tko svjestan da kada sjedne za volan ima u rukama sudbinu ljudi na cesti i u drugim vozilima.

BR
Brankko
11:39 11.09.2023.

Jadni roditelji. Ali uočimo opće nerazumijevanje i bešćutnost "državnoga odvjetništva", s izborom riječi: ono traži "prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela". Takvo glupo ponavljanje te "opasnosti", pa razumiju li ti "državni odvjetnici" (zapravo tužitelji!) što govore i pišu, prepisujući te riječi iz zakona?! Tužitelji zapravo tim riječima kažu: Dragi roditelji, mi pazimo da počinitelj to ne učini još jednom! Logiko...

PL
Plavusa318088
18:09 10.09.2023.

Ček, koja je fora vozača hitne pomoći zatvorit u istražni zatvor na mjesec dana, a vozača kamiona NE? Di je tu pravda?! 🤢🤮

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije