Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFTINIJE U SABORU

Volonteri su kuhali besplatno, a jedan obrok Pletera državu će koštati od 20 do 30 kuna

Delač potvrdio: Obustave hrane u Petrinji neće biti
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.01.2021.
u 13:02

Mnogi smatraju da 30 kuna nije prikladna cijena obroka jer se za te novce može se kupiti i obrok u restoranu, dok su cijene obroka saborskih zastupnika također niže

Iako su volonteri na području pogođenom potresom obroke dijelili besplatno jer su ih pripremali iz dobivenih donacija, obroci koje priprema tvrtka Pleter državu će ipak koštati.

– Danas je prvi dan kako je Pleter sudjelovao u pripremi i opskrbi toplih i suhih obroka i, prema informacijama koje imam, sve je prošlo u redu . Radili smo svoj posao. Naš objekt je zbog potresa bio izvan sustava, u vojarni je bilo smješteno 1200 ljudi, što vojske što civila, ali mi smo već od srijede organizirali prehranu za sve njih – rekao je predsjednik uprave Pleter usluge, inače tvrtke u vlasništvu države, Marijan Mareković za Novu TV.

On je rekao kako su jučer isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan bio i za danas.

Financijska konstrukcija je, istaknuo je, zatvorena, a sve će biti po "vrlo pristojnim cijenama, između 20 do 30 kuna po obroku".

Mnogi smatraju da to nije prikladno jer za te novce može se kupiti i obrok u mnogim restoranima, dok su cijene obroka saborskih zastupnika također mnogo niže.

Kritizirali su to i brojni ugostitelji, a na pitanje kao to da su se tek sada uključili, Mareković je odgovorio:

– Ne bih ulazio u to, ali znam iz iskustva da su najvažniji bili oni prvi koji su se sami organizirali i da su dali izniman doprinos, kao što se ovdje dogodilo s ugostiteljima.

VIDEO Obitelji iz Petrinje i volonteri dobrovoljno kuhaju za stradale u potresu

 

Ključne riječi

Komentara 10

BL
bluescreen
14:56 12.01.2021.

Ništa nije besplatno gospodo.

DU
Deleted user
13:36 12.01.2021.

Jeftinije je i bolje jesti u restoranu. Naime bilo je menija za 26 kn i uključuju slijedeće: juha, pohano meso sa krumpirom, zelena salata, kruh te palačinka i to sve za 26 kn u Zagrebu i to radi restoran koji inače radi ručak za oko 200-300 ljudi , zamislite da rade za 10 000 ljudi, cijena bi onda mogla biti komotno 18 kn po kvalitetnom obroku, ali kako HDZ tu ima prste, jesti ćete loše skuhanu rižu za 30 kn! Živjela Hrvatska i HDZ! Zašto je tako, pa zato jer HDZ-ovci prodaju osnovne namirnice Pleteru, nadalje zapošljavaju svoje sve živo i neživo u Pleter i onda ne čudi što je lošija hrana duplo skuplja od realne cijene! Takva nam je čitava država, uvijek skupo plaćamo loše stvari!

DU
Deleted user
13:36 12.01.2021.

pleter je krak hobotnice pranja novaca .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije