Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOZIMO Osmogodišnjoj Antoniji Sever

Voljela bih da me ne boli i da budem ljepša

Majka Božica želi i, kaže, mora svojoj Antoniji omogućiti operaciju kojom će se ispraviti glava
import
04.09.2008.
u 21:55

Antonija Sever je otvorena, vedra i pametna osmogodišnja djevojčica iz zagorskog mjesta Pačetina. Rođena je s glavom naslonjenom na jednu stranu. Nakon osam godina obilaženja bolnica i privatnih ordinacija, te dvije operacije kojima se stanje samo pogoršalo, samohrana majka Božica pronašla je nadu za svoju djevojčicu.

- Ići ću na operaciju u Švicarsku. Nakon nje bit ću lijepa, a vrat me više neće boljeti prije svake promjene vremena - veselo nam je objasnila Antonija. Majka Božica se raduje s njom ne pokazujući joj brige zbog kojih ne spava.

Naime, da bi svojoj djevojčici osigurala zdravlje i omogućila ostvarenje sna da bude kao i sva druga djeca, do 28. listopada treba skupiti čak pola milijuna kuna. Toliko stoji operacija u švicarskoj klinici gdje su liječnici već pregledali djevojčicu, konačno postavili dijagnozu i jamče ozdravljenje i fizičko podizanje njezine glave.

Zatajio mišić
- Antonija je rođena s tako položenom glavom. Kad je imala dvije godine, operirana je, no nakon operacije glavica joj je još više pala, a nakon vježbi koje smo radili razvio joj se i tumor vrata, koji joj je operiran dvije godine kasnije i sada je, hvala Bogu, barem to dobro.

Obišle smo sve moguće privatne ordinacije u Hrvatskoj, no nitko nije ustanovio što je zapravo Antoniji.

Kako imam poznanika u Švicarskoj, kopirala sam svu medicinsku dokumentaciju i tamo su je pogledali. Nakon toga pozvali su nas na pretrage.

Liječnici kažu da mogu ispraviti glavu i već samo zakazali termin za 28. listopada. Ne znam koji to roditelj ne bi napravio za svoje dijete, no, iskreno, ne znam kako ću do novca, ali operaciju joj moram omogućiti - ispričala nam je majka Božica, koja od svoje plaće spremačice u školi toliko novca ne može uštedjeti ni cijeli život.

Jedva čekam
Liječnici u Švicarskoj utvrdili su da je jedan mišić zatajio. Da bi se to ispravilo, potrebno je prvo razrezati i rastegnuti vrat, zatim učvrstiti to fiksatorima i na kraju skinuti fiksatore i djevojčici staviti okovratnik.
- Nitko ovdje ne zna što mije. Ja sam već navikla ovako, pa mi ne smeta. Ali,  voljela bih da me više ne boli i da budem ljepša. Zato jedva čekam operaciju! - raduje se superodlikašica drugog razreda osnovne škole Antonija pokazujući nam ček od 34.000 kuna, prvi novac prikupljen za njezino zdravlje.


Ništa bez pomoći dobrih ljudi

Božica je svjesna da bez pomoći dobrih ljudi neće moći ostvariti snove o zdravlju i “ljepoti”, odnosno uobičajenom izgledu djeteta. Zato je Antoniji otvorila račun u Samoborskoj banci broj 2403009-3171000293, te se nada i moli za pomoć.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije