Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diobna bilanca SFRJ

Vojvođanska vlast traži povratak vila u Crikvenici i Lovranu

crikvenica, plaza
Goran Kovačić/Pixsell
30.08.2011.
u 10:54

Vila "Vojvodina" u Lovranu privatizirana je 1994. i prodana, a odmorište "Vojvodina" u Crikvenici završilo je u Hrvatskom fondu za privatizaciju

Vojvodina želi imetak iz diobne bilance SFRJ, u čijoj je gradnji svojedobno sudjelovala, a na listi želja su objekti na Bledu, u Crikvenici i Lovranu, pišu beogradske Večernje novosti pozivajući se na Dragoslava Petrovića, visokog dužnosnika vojvođanskog DS-a, koji kaže kako bi "u diobnoj bilanci koju će u dogledno vrijeme Srbija provesti s bivšim jugorepublikama trebalo imati na umu kako je Vojvodina svojedobno sudjelovala u gradnji objekata na Bledu, u Crikvenici i Lovranu".

Novosti drže kako "postupak vraćanja imovine neće biti nimalo lak jer je nekada jedna od najljepših na Jadranu, vila 'Vojvodina' u Lovranu, promijenila ne samo vlasnika nego i ime i danas se zove 'Sveti Rok', a privatizirana je 1994. godine uz suglasnost hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova".

Odmaralište u Crikvenici, koje je također nosilo naziv "Vojvodina", s pripadajućim zemljištem, završilo je u Hrvatskom fondu za privatizaciju, doznaju Novosti. Vojvođanska vlast najavljuje da će sastaviti i popis druge imovine koju je Vojvodina nekada gradila u Crnoj Gori i ostalim republikama nekadašnje tvorevine.

Komentara 43

CH
chainsaw.
14:23 30.08.2011.

“Vojvođanska vlast traži povratak vila u Crikvenici i Lovranu” ------------------------------------------------------------------------------------------------------ samo tren da uzmem digitron pa da izracunam kolika je materijalno/ekonomska steta bila samo kod nas u zadarskoj zupaniji tokom rata te gubitci u turizmu nakon ’95-te zbog porusene infrastrukture. onda mozemo sjesti pa popricati. ja cu platiti kavu.

ZV
zvocalo
14:23 30.08.2011.

Može kad Srbija isplati ratnu štetu Hrvatskoj!

Avatar babas
babas
13:42 30.08.2011.

Lopovska politika HDZ-a će nam doći na naplatu kad-tad. Privatna imovina je svetinja,a to lopovi i komunjare iz HDZ-a još nisu naučili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije