Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOKOVA ISTRAGA

Voditeljica ljekarne u koprivničkoj bolnici prijavljena zbog mita

\'bolnica_msu_pod_070510\'
Pixsell
07.05.2010.
u 18:30

Navodno je dvije godine primala mito od predstavnika jednoga zagrebačkog dobavljača lijekova. U upravi bolnice tvrde da nemaju veze sa slučajem.

Zbog sumnje u primanje i davanje mita USKOK je jučer, nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja, podnio kaznenu prijavu protiv Marije Čižmak, voditeljice ljekarne Opće bolnice dr. Tomislav Bardek (u priopćenju se navodi samo godina rođenja), još jedne odgovorne osobe u ljekarni (r. 1942.), te predstavnika jednoga zagrebačkog poduzeća (r. 1973.) koje se bavi nabavom i prodajom lijekova.

Mutni poslovi

Prvoosumnjičenu M. Čižmak sumnjiči se da je u razdoblju od 2006. do 2008. godine kao odgovorna osoba bolničke ljekarne, zajedno s još jednom osobom iz ljekarne primala mito od predstavnika zagrebačke veledrogerije prilikom nabave lijekova. čime su, navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova, sebi pribavili protupravnu imovinsku korist.

Doznajemo kako se M. Čižmak jučer nije pojavila na poslu u bolnici čija uprava još uvijek nema nikakvih službenih informacija o kaznenim prijavama.

Ravnateljica Gordana Slavetić kazala je kako koprivnička bolnica za lijekove provodi javnu nabavu s mnogo dobavljača, a da su najveći od njih tvrtke Medika i Feniks farmacija. U Mediki su jučer na naš upit odgovorili kako nemaju spoznaja da je riječ o nekom od njihovih djelatnika.

Ravnateljica je potvrdila i da su istražitelji u četvrtak bili u bolnici te obavili pretres, uz prethodnu najavu upravi.

Posebno je naglasila kako je potvrđeno da uprava bolnice nema veze s ovim slučajem.

Na pitanje hoće li voditeljica ljekarne snositi posljedice zbog kaznene prijave, ravnateljica nije mogla odgovoriti. Kaže kako se, s obzirom da se jučer nije pojavila na poslu, a ima pravo i na godišnji odmor, čeka njeno obrazloženje. U međuvremenu ljekarnu vodi zaposlena farmaceutska tehničarka.

Čekaju dokaze

- Ako se dokaže da je magistra zaista radila to za što je se sumnjiči, žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici. S druge strane, ako se ispostavi da je nevina, opet će mi biti žao što se spominjalo njeno ime - rekla je G. Slavetić.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren jučer nije mogao komentirati kaznene prijave u bolnici čiji je osnivač županija. Rekao je kako mu je poznato da su određene osobe pozvane na obavijesni razgovor.

- U ovom trenutku ne mogu komentirati ništa prije nego što bude poznato više podataka. Moj stav je dobro poznat - ako je netko radio nešto protuzakonito, za to treba i odgovarati - izjavio je Koren.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije