Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog duga

Vlasnik kafića Genius oteo bivšeg konobara i iznudio pet tisuća eura

policija
Arhiva VL
21.04.2010.
u 21:15

Marijo B. (25) priznao je da je uzimao novac iz blagajne, ali mislio je da mu pripada jer ga je dobio od gostiju kao napojnicu. Gazda ne misli tako

Vlasnik splitskog kafića Genius Jozo P. (39) u petak je sa Zvonimirom M. (20) i Antom F. (19) iznudio pet tisuća eura od roditelja svoga bivšeg konobara Marija B. (25). Dočekali su ga pred zgradom u Velebitskoj ulici zbog navodnog duga od 35 tisuća kuna.

Konobar je policiji priznao da je bio zaposlen kod Joze P. i da je svaki dan iz blagajne uzimao između 100 i 150 kuna, ali je smatrao da mu taj novac pripada jer ga je dobio od gostiju kao napojnicu. Kada je gazda doznao što radi, tražio je da mu vrati koliko je uzeo. U petak su ga dočekali oko tri sata ujutro. Jedan od njih je teleskopskom palicom pritisnuo Marija uza zid, a bivši šef ga je udario šakom u glavu i kazao: "Došao sam ti polomit kosti, di su moje pare?!" Tada su mu uzeli ključeve stana u nadi da će u njemu pronaći novac, no Marijo im je rekao da novca nema pa su ga ugurali u vozilo marke golf i odvezli do kuće njegovih roditelja u mjestu nedaleko od Šibenika. Kada ih je ugledala Marijeva majka, dala je Jozi P. i njegovim pajdašima pet tisuća eura. Konobara su nakon toga vratili u Split, a on je otišao na policiju i prijavio ucjenu i otmicu.

Policija je znala identitet Joze P., ali su joj druga dvojica bila nepoznata. Svu trojicu uhitili su u utorak i priveli na kriminalističku obradu, nakon koje su protiv njih Državnom odvjetništvu uputili posebno izvješće zbog kaznenih djela iznude i protupravna oduzimanja slobode. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije