Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDVA GA SPASILI

Vlasnik iskopao psu grob i planirao ga ubiti: 'Bio je sladak dok je bio mali, sad više nije'

Foto: Facebook/Udruga Srce za šapice
1/2
05.06.2023.
u 08:31

Da nije bilo 16-godišnjaka i udruge Srce za šapice, ovog psa dočekala bi tužna sudbina. Trenutačno se nalazi na pretragama u Osijeku, a iz Udruge su nam kazali kako je pas u katastrofalnom stanju

Grob, puška i termin. Sve bi to dočekalo malenog hrvatskog ovčara da nije bilo dobrog 16-godišnjaka koji ga je vidio na vrijeme i spasio iz ralja pakla koji je trpio. Udruga Srce za šapice prenijela je što se točno dogodilo ove nedjelje u okolici Slavonskog Broda. 

"Steže me u prsima, pišem pa brišem. Ne znam kako to ispričati. Ovaj pas, hrvatski ovčar večeras je imao termin za ubijanje. Dječak od 16 godina došao je kositi kod obitelji i vidio grob iskopan i povezao stvari te nas hrabro kontaktirao. Nije to mogao dopustiti. Kaže da ne bi mogao spavati i da bi sve što ima dao da spasi životinju. Ne možemo vam ni reći koliko je to dijete divno", podijelili su objavu iz Udruge. 

 

Kada su vlasnika pitali zašto je iskopao taj grob, iz Udruge su objasnili kako je samo odgovorio: ''Pa za njega.''

"Bio je sladak dok je bio mali, sad više nije", poručio je vlasnik, dodajući kako će ga ubiti iste te večeri.

''Pa je l' vam žao?'', pitali su ga.

"Nije mi žao, nije to smrtni grijeh, evo ako hoćete, pitajte svećenika. Mi oduvijek ubijamo ćuke. To je normalno, pitajte koga hoćete", kazao je vlasnik. 

Udruga Srce za šapice odmah je reagirala i prevezla ga u stacionar u Osijeku, gdje će ostati na liječenju i pretragama. Iako još nisu poznati svi detalji, prvi nalazi pokazuju kako pas uopće nije dobivao hranu već se to svodilo na periodično dobivanje pljesnivog kruha.

VEZANI ČLANCI:

Jutros su nam kazali kako mu je krvna slika katastrofalna, a nalazi se i dalje čekaju.

"On je lošeg zdravstvenog stanja zbog izgladnjivanja i jer mu nije pružena veterinarska pomoć. Bolest je jako uznapredovala ne znamo točno što ima, rade mu pretrage i čekamo nalaze", ispričali su nam iz Udruge.

"Koliko ga boli i koliko se napatio, ne smijem misliti jer i mene jako boli spoznaja da bi ovako čemerno živio u govnima samo da bi umro i bio bačen u plitku rupu i bio zaboravljen. Jer to nije grijeh. Želim im sve ovo da imaju kao ovaj pas. Bol, glad, samoću i termin za ubijanje. I da im kopaju grob pokraj njihova kaveza. Od srca. Pomolite se za nas i pomozite nam ako možete, stacionar je skup kao vrag", zamolili su iz Udruge.

Ako ste i sami u mogućnosti pomoći Udrugi Srce za šapice, to možete učiniti uplatom na račun s detaljima: 

Udruga Srce za sapice
HR7124070001100279281
paypall srcezasapice@gmail.com 
Naznaka: bolesni ovčar

Komentara 7

Avatar SAM
SAM
10:34 05.06.2023.

Krunica mu sigurno visi na retrovizoru.

AD
adisan
09:36 05.06.2023.

Vezati "vlasnika" na lanac , a vodu mu staviti samo da je gleda. U paklu je neće ni vidit. Uplata za malenoga stiže danas, a da nemam već svoga četveronošca (koji je član obitelji), uzela bih ga odmah. Sretno vam, dragi ljudi iz Udruge.

PO
poluvodič
11:27 05.06.2023.

Ljudima na selu je to 100% normalno, u cijeloj Hrvatskoj. Sam Bog zna koliko je mačaka i zečeva i psića i ptica moja baka roknula.. Smrt životinje bila je sastavni dio naše kulture tada, nije ni sad nešto bolje, nove generacije su malo osjetljivije hvala Bogu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije