Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Vlasnik bazena u K. Toplicama letvom onesvijestio mladića

toplice
Mladen Mandić
27.06.2012.
u 11:21

Šestero mladih odlučilo se noću okupati na bazenima, no u tri sata ujutro vlasnik Plahutar uzeo je letvu i u glavu opalio Jurja Fučeka

Prava drama odvijala se u subotu u ranim jutarnjim satima na vanjskim bazenima poduzeća Aqua Vivae u Krapinskim Toplicama. Vlasnik bazena, poznati zagorski poduzetnik Dragutin Plahutar divljački je oko 3 sata ujutro, doznali smo, drvenom letvom nasrnuo na 22-godišnjeg mladića iz obližnjeg Jurjevca Jurja Fučeka koji je od udarca pao u nesvijest. Zadobio je i frakturu nosa i ogrebotine, a imao je i zasjenjenje sinusa.

U strahu i šoku

Što se događalo na bazenima, upitali smo i samog Fučeka koji nam je rekao kako je još uvijek u velikom šoku i strahu, da se još uvijek o svemu mora konzultirati s odvjetnikom te da se ne bi želio fotografirati.

– U petak navečer DVD iz K. Toplica imalo je vatrogasno natjecanje u gašenju požara sa starim kolima i starom vatrogasnom štrcaljkom. Nakon natjecanja bila je i fešta na školskom igralištu, a kad je sve završilo, negdje oko jedan, pola dva ujutro, nas četiri dečka i dvije djevojke preskočili smo ogradu od bazena i otišli na noćno kupanje. No, između pola tri i tri, ne znam otkuda, na bazenima se stvorio vlasnik Dragutin Plahutar. Pitao nas je što to radimo i rekao neka smjesta izađemo iz bazena. Poslušali smo ga i odmah izašli, no on je odjednom uzeo drvenu letvu i svom me snagom udario po glavi. Kako mi je kasnije kazao prijatelj Mario Mikić koji je ostao sa mnom, nekoliko sekundi ostao sam još nepomično stajati, no onda sam se odjednom srušio u nesvijest. Ostali koji su bili sa mnom od straha su se razbježali. Prijatelj mi je kasnije rekao kako sam u nesvijesti bio bio minutu, dvije – rekao je Juraj koji je, kad je došao k svijesti, izašao van i automobilom se odvezao kući. Policiju nije zvao jer je bio svjestan da ni on nije bio “bez grijeha”. No zdravstvene komplikacije uslijedile su drugi dan.

– U subotu poslijepodne nekoliko mi je puta potekla krv iz nosa i strašno me boljela glava pa sam u šest poslijepodne otišao na Bračak gdje mi je napravljen CT glave i ustanovljena fraktura nosa i zasjenjenje sinusa.

“Mladost – ludost”

Pustili su me kući te rekli da uzmem uputnicu i ujutro otiđem u bolnicu na Sveti duh. No, kako sam tek počeo raditi, a ujutro mi je bilo bolje, u bolnicu nisam otišao. Svjestan sam da nije bilo u redu da se po noći kupamo, ali “mladost – ludost”. No, to nikoga ne opravdava da nas zbog toga mlati letvom – rekao je Fuček te dodao da će najvjerojatnije podnijeti i sudsku tužbu. U policiji su nam rekli kako oni nisu intervenirali pa nemaju nikakvih spoznaja o incidentu, no da bi im izvješće, ako je mladić bio kod liječnika, trebalo stići iz bolnice koje su im ga i dužne podnijeti. Vlasnik bazena Dragutin Plahutar na naš telefonski poziv samo je odgovorio da on ne može znati jesmo li novinari i s kim razgovara te da, ako nas nešto zanima, dođemo sutra k njemu na bazene.

Vatrogasci ogorčeni

Cijeli događaj digao je na noge i vatrogasce. Predsjednik DVD-a i načelnik općine Vladimir Huzak kaže kako je unatoč tome što su mladi vatrogasci napravili, Plahutarov potez za svaku osudu. Voditelj natjecanja Josip Salatko rekao nam je pak kako je sramota da Plahutar letvom nasrće na vatrogasce koji su mu besplatno za Uskrs prali bazene i ulaz. – Zar se tako ponaša jedan turistički djelatnik? To je strašno! Neka se nakon svega dobro pripazi da i njega slučajno negdje noću ne bi dočekala kakva letva!

Komentara 104

ZE
zendraf
15:58 27.06.2012.

To je od zagorskog tuduma!

Avatar flegmatik
flegmatik
19:00 27.06.2012.

Ne bi puno bolje prosao ni da se u dva ujutro nasao u mom stanu.

Avatar DucMan
DucMan
20:18 27.06.2012.

@bilikamen Bez odgovora, ha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije