Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski sud odlučio

Vlasnici bordela moraju znati jezik svojih zaposlenica

prostitucija
Foto: ilustracija, Robert Schlesinger/DPA/Pixsell
06.10.2015.
u 00:05

Ovo je jedan od rijetkih slučajeva kad je Europski sud morao odlučiti o mogućem kršenju principa jedinstvenog tržišta u vezi sa seksualnom industrijom

Vlasnici javnih kuća u Europskoj uniji moraju biti u stanju komunicirati sa seksualnim radnicima na njihovu jeziku kako bi ih mogli zaštiti od zlostavljanja, glasi presuda Europskog suda donesena prošlog tjedna. Time je sud presudio u korist vlasti Amsterdama koje su odbile izdati dozvolu za rad vlasniku javne kuće koji nije znao mađarski i bugarski jezik.

Ovo je jedan od rijetkih slučajeva kad je Europski sud morao odlučiti o mogućem kršenju principa jedinstvenog tržišta u vezi sa seksualnom industrijom.

Tužba datira iz 2011., kad je amsterdamski gradonačelnik odbio izdati novu dozvolu J. Harmsenu, vlasniku koji iznajmljuje izloge u amsterdamskoj Crvenoj četvrti. Odluku je obrazložio time što je Harmsen želio iznajmiti izloge Bugarkama i Mađaricama, iako ih nije mogao upitati - ni na jednom jeziku koje one razumiju - jesu li žrtve trgovine ljudima i prisiljava li ih tko da nude seksualne usluge. Harmsen je sa seksualnim radnicama mogao komunicirati samo uz pomoć prevoditelja. Gradonačelnik je inzistirao da jezična barijera znači da vlasnik nije mogao "stvoriti mišljenje o motivacijama prostitutki zbog mogućeg utjecaja treće osobe". Harmsen se pozvao na EU odredbu iz 2006. o jedinstvenom tržištu za usluge i tužio gradonačelnika zbog diskriminacije. Sud je navode odbacio, rekavši da je postupak gradonačelnika u javnom interesu. Presuda vrijedi na području cijele Unije.

>>Amnesty International podijelio aktiviste prijedlogom dekriminalizacije prostitucije

>>Policija upala u bordel i iznenadila se što je pronašla kod prostitutke

Komentara 6

Avatar velika jabuka
velika jabuka
07:37 06.10.2015.

vjerojatno bi slično odlučili i o vlasniku robova. svašta od civilizirane Europe i njenog suda.

Avatar blederhund
blederhund
01:31 06.10.2015.

..haha....šalite se .....ili ...??...sav bum se zapišal od smijeha....nevjerojatno ..kakve naslove ljudi čitaju ....i misle da je to već riješeno...

MX
Mister X
09:43 06.10.2015.

Vlasnici bordela moraju znati jezik svojih zaposlenica , koja super intelegencija .. od suda i presude... I tamo se nalaze teški Gayevi.... Ako smo ravnopravni onda bi to trebalo vrijediti za sve ... Njemci bi morali več sada početi ušiti sirovi jezik - Siriski .. A odavno da svi govore i Hrvatski i Srpski !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije