Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjene idu u javnu raspravu

Vladin plan o zabrani rada nedjeljom ovog bi puta mogao proći

19.10.2022.
u 11:26

Nije riječ o klasičnoj zabrani, nego o ograničavanju koje poduzetnicima dopušta da sami izaberu kojih 16 nedjelja u godini će raditi. Novo je i da radnik, koji odbije raditi nedjeljom, neće dobiti otkaz

Komentara 10

DI
dinamo
12:15 19.10.2022.

poslije mise idite doma nanručak tako da kuhari i konobari imaju slobodan dan

Avatar mr.HIMARS
mr.HIMARS
13:45 19.10.2022.

zabrane su najgore rješenje...puno bolje bi bilo omogućiti onima koji žele da rade i nedjeljom bez zabrana, a da radnik koji to ne želi ne mora i da zbog toga ne može dobiti otkaz! ovako je ovo samo dodvoravanje vjernicima pred izbore, a to što će ti isti radnici u trgovini koji neće raditi u nedjelju, u nedjelju ići u restoran na ručak, u kino itd. gdje će drugi ljudi raditi to nema veze, zar ne?!? teško licemjerje!!!! poseban priča je turizam na moru ljeti gdje se gosti neće imati gdje opskrbiti ili ako će centri tamo raditi u nedjelju zbog sezone, onda neće moći raditi u 12.mjesecu kad je najveća prodaja robe zbog blagdana. kakogod, težak promašaj HDZ-a!

Avatar gremo20
gremo20
13:47 19.10.2022.

zašto bi onda radnici u ugostiteljstvu morali raditi nedjeljom? zar oni nemaju pravo na slobodnu nedjelju? pa onda neka oni koji to zagovaraju piju kavice doma is ami kuhaju ručak, a ljeti neka se sami poslužuju dok su na moru. svima jednako, a ne sam nekima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?