Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitan prijevoz

Vladin avion u akciji: Prevezen pacijent s prijelomom kralježnice

Challenger
Željko Hladika/Pixsell
24.12.2010.
u 17:24

Po dolasku u Zagreb pacijent će biti podvrgnut operativnom zahvatu u Klinici za traumatologiju

Nakon što je Državni centar 112 danas zaprimio zahtjev od Županijskog centra 112 Dubrovnik za organizacijom hitnog prijevoza pacijenta iz Dubrovnika u Zagreb, Vlada RH odobrila je humanitarni let svoga zrakoplova na relaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb kojim će biti prevezen pacijent s prijelomom kralježnice u vratnom predjelu opasnim po život.

Po dolasku u Zagreb pacijent će biti podvrgnut operativnom zahvatu u Klinici za traumatologiju, javlja DUZS.

Polazak iz Zagreba bio je u 15.55 sati, a povratak je planiran za 17.15 sati.

Zbog vremenskih neprilika prijevoz nije mogao biti realiziran helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a niti jedan privatni avioprijevoznik nije imao raspoloživ zrakoplov.

Državni centar 112 obratio se stoga Vladinom uredu koji je odobrio let.

Pacijent će, po dolasku u Zagreb, do Klinike za traumatologiju biti prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći Velika Gorica.

Komentara 22

JU
Jurišić40
09:28 25.12.2010.

Vjerojatno pacijentova stranacka pripadnost je HDZ pa zbog toga.

OB
-obrisani-
17:41 24.12.2010.

Vladin avion ce jednog dana posluziti lopovima da zbrisu iz Hrvatske. Ovo je samo zagrijavanje aviona na pisti .... PLJUC!

Avatar m_m
m_m
18:34 24.12.2010.

@lib Točno u centar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije