Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepucavanja oko zakona

Šeks: Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik

Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone, poručio je Vladimir Šeks
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
29.09.2017.
u 09:27

Iako smatra da se srpski predsjednik ne bi smio miješati u donošenje zakona u RH, Milorad Pupovac stao je u Vučićevu obranu

Prepucavanja koja je u Hrvatskoj, ali i susjednoj Srbiji izazivala odredba Zakona o pravima hrvatskih branitelja po kojoj je Hrvatska 90-ih trpjela agresiju Srbije, Crne Gore i JNA uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, doživjela su jučer kulminaciju nakon što je Vladimir Šeks, pročelnik HDZ-ova Savjeta, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvao četnikom.

Osuda iz SDSS-a

– Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone – kazao je Šeks u kameru Nove TV u srijedu navečer komentirajući Vučićeve izjave da je predloženi zakon o braniteljima Pandorina kutija na koju bi Srbija mogla reagirati s 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. Od takvog stava Šeks nije odustao ni jučer.

Fućka mi se što je predsjednik, on je četnik! – uzvratio nam je Šeks na molbu za dodatni komentar, a daljnji razgovor završio je porukom da je na ručku.

Iako bi Šeksova izjava teško mogla biti prevelika uvreda Vučiću s obzirom na njegove huškačke govore iz devedesetih, naišla je na osudu HDZ-ova koalicijskog partnera SDSS-a.

– Bilo bi bolje da nisam ni vidio ni čuo što je rekao Šeks jer to ne bi trebalo imati mjesta u javnom prostoru – komentirao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Premda i sam drži da se predsjednik Srbije ne bi trebao miješati u donošenje zakona u Hrvatskoj, Pupovac je stao u obranu Vučićevih komentara na braniteljski zakon.

– Ako se zakon tiče međudržavnih odnosa ili historijskih tema, a ovo jest jedna od historijskih tema, ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrstu zabrinutosti može svatko – rekao je Pupovac.

‘Jačanje ekstremizma’

Šef SDSS-a i prije se protivio donošenju zakona sa spornom formulacijom, no u saborskoj raspravi o Vladinu prijedlogu nije sudjelovao jer je bio u Banjaluci, na sastanku s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Preko tamošnjih medija Pupovac se požalio na jačanje ekstremizma i pokušaje rehabilitacije ustaštva u Hrvatskoj kojima je, kaže, i sam meta. U priču se jučer uključila i europarlamentarka Ruža Tomašić, koja je Europskoj komisiji uputila pitanje može li Srbija uz Vučićeve prijetnje Hrvatskoj zatvoriti pregovaračko poglavlje u pravosuđu, a javnost je o svemu izvijestila u priopćenju “Smije li umiveni četnik Vučić prijetiti punopravnoj članici Europske unije”.

Komentara 206

SV
svenson
09:47 29.09.2017.

Takoje je sjor Seks ,samo sto ste morali jasno i glasno kazati da se u to ubraja i Pupovac a ne samo Vucic

DU
Deleted user
09:46 29.09.2017.

Što je Šeks krivo rekao? Ajde srbi ne kakite.To su svima dobro poznate činjenice.

NA
narod1
09:58 29.09.2017.

Jbg Vučiću. Ti se presvuko ali nitko ti ne vjeruje :) Slaba ti je maska očito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije