Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OKOLNOST
Povratak na članak

Vlada zaustavila otkup Ine i pokreće reviziju arbitražne odluke

Ministar Ćorić naveo je da RH mora švicarskom sudu zahtjev za reviziju podnijeti do 8. veljače 2022. te da odgovor očekuje do kraja 2022.

Komentari 3

AG
Agram1960
14:28 31.12.2021.

Vrlo nezgodno je za Plenkovića što je što je na čelo HDZa došao nakon što je odbijen Karamarkov prijedlog da se sporovi s MOLom riješe sporazumno i mirnim putem. U mešuvremenu HR je izgubila spor pred UNCITRALom a izgubiti će i pred ICSIDom. Najavio se otkup dionica a u pozadini je bila prodaja HEPa. Pa se odnikud pojavio AGROKOR s velikom vjerojatnošću da se ponovi scenarij s MOLom. DORH povukao optužnicu a u međuvremenu su neki završili i u zatvoru. Jako liepo za sliku o HR pravosuđu. Na koncu mu ni brisanje iz sudskog registra LEDO, JAMNICA, KONZUM nije prošlo. Pa sada pod hitno mijenja Zakon o trgovačkim društvima. I da ne zaboravim - pred ICSIDom je izgubio i spor s RBA o nemadležnosti suda glede Sporazuma o zaštiti ulaganja. Baš je totalni bed. Ako to budemo morali plaćati biti će riječ o milijardama kuna.

VL
M3
Miške 3
05:27 31.12.2021.

Budite precizni, ugovor o prodaji INE potpisao Ljubo Jurčić, tada ministar a kasnije savjetnik J.Kosor.

VL
VA
vatreni24
23:11 30.12.2021.

Račan sa svojim kriminalcima pokrenuo je propast INA-e kada je prodao za siću 25 %+1 dionica za siću. To je bila najveća pljačka za koju nitko nije odgovarao.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.