Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iako nije smjela

Vlada smijenila svih sedam članova UO Fonda branitelja

oluja1
Arhiv VL
13.03.2012.
u 09:00

U slučaju Braniteljskog fonda sporna je i zakonitost smjena. O njoj će mišljenje dati i pravni stručnjaci

Postizborno kadroviranje u niz je slučajeva za Kukuriku koaliciju već ispalo kompromitirajuće. Bez toga nije prošao ni posljednji paket rošada na vodećim mjestima državnih institucija i poduzeća u kojemu je, među ostalim, obavljena ‘leteća izmjena’ u Upravnom odboru Fonda hrvatskih branitelja, piše Poslovni Dnevnik.

Bunt i ostavke

Za razliku od primjera u kojima se problematizirao ključ odabira i kompetentnost ljudi, u slučaju Braniteljskog fonda sporna je i sama zakonitost tog poteza. Problem su, naime, smjene, odnosno Vladina imenovanja u dijelu članova UO-a koji u njemu predstavljaju braniteljsku populaciju. Jedan od njih, Petar Lovrić, najavljuje da će ta četvorka od Sabora i saborskih odbora tražiti očitovanje i inzistirati na ništavnosti Vladine odluke, a istodobno se spremaju sami podnijeti ostavke podcrtavajući tako principijelnost svoga bunta.

– Osim što je protivno postojećim pravilima i što je politički nekorektno, takvi potezi i odluke mogu biti rizični i s aspekta članova fonda, odnosno tržišta kapitala – kaže Lovrić. Mogući sukob na relaciji između nadležnog ministra Predraga Freda Matića (koji je po funkciji i novi predsjednik UO FHB-a) i braniteljskih udruga mogao bi rezultirati blokiranjem rada UO-a Braniteljskog fonda, u kojemu je još uvijek 40-ak posto ukupnog broja izvornih članova. Uz to, uoči usvajanja godišnjeg izvješća i odlučivanja o raspodjeli dobiti, nepotrebno bi se mogao izazvati i poremećaj u prenošenju novca Fondu za stipendiranje i Zakladi za pomoć braniteljima, koji se financiraju iz trećine dobiti FHB-a.

Ključne riječi

Komentara 57

PR
pri
09:15 13.03.2012.

što će se time postići sjaši kurta da uzjaši murta nit je kurta nit je murta to je stara komunistička gamad koja nas pljačka već 20 god.

ST
stefj
09:16 13.03.2012.

He, he, vidim da je bitno staviti svoje ljude tamo gdje još ima nešto novaca. No za koji mjesec, bit će ista priča ko i svugdje gdje su njihovi ljudi - nema novaca, pokralo, nestalo...

MA
medjimurac.at
12:07 13.03.2012.

Sramota od tzv vlade , ovi izgleda uvode diktaturu u HR ! Posztavit ce svoje ljude svuda valjda ce i portiri morati imat partijske knjizice FUUUJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije