Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada prihvatila zakon po kojem će udžbenici vrijediti četiri godine

ministar
Mišo Lišanin
04.02.2010.
u 14:59

- Prema mojim su se informacijama svake godine mijenjali i zemljopisni atlasi, a svijet se baš tako ne mijenja - primijetila je premijerka Jadranka Kosor.

Vlada je danas prihvatila Zakon o udžbenicima za osnovnu i srednju školu prema kojem će udžbenici vrijediti četiri godine, odnosno neće se mijenjati svake školske godine kao dosad.

Po kojim će udžbenicima školarci učiti, kako je objasnio ministar obrazovanja Radovan Fuchs, birat će se na razini školskog aktiva čime će se spriječiti da paralelni razredi iz jednakih predmeta imaju sasvim različite udžbenike.

Također, bit će potrebna i suglasnost roditeljskog vijeća. Ne budu li roditeljsko vijeće i školski aktiv imali jednak stav o tome po kojim će se udžbenicima raditi, tada će se prikloniti onima koji su zastupljeni u većini škola u određenoj županiji. Ovim će se zakonom definirati i udžbenički standard koji propisuje tehničke karakteristike udžbenika, odnosno kvalitetu tiska i papira, ali i maksimalnu cijenu školskih knjiga. Prihvaćenim se zakonom zabranjuju donacije nakladnika školama.

- Prema mojim su se informacijama svake godine mijenjali i zemljopisni atlasi, a svijet se baš tako ne mijenja - primijetila je premijerka Jadranka Kosor.

Komentara 17

OB
-obrisani-
15:13 04.02.2010.

Hvala ti dragi Bože, konačno neke svijetle vijesti, za nas kojim je početak svake školske godine nova noćna mora, osim ako mi po ustaljenoj praksi ne okrenemo nešto....

SU
sudac
17:26 04.02.2010.

hvalevrjedni potezi vlade

SU
sudac
15:11 04.02.2010.

svaka cast, dobar potez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije