Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENA SJEDNICA

Vlada prihvatila prijedlog o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek na čelu DORH-a

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
30.04.2020.
u 17:58

Prijedlog odluke upućen je na donošenje u Hrvatski sabor.

Na zatvorenome dijelu današnje, 227. sjednice, Vlada je usvojila Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2020. godinu.

Vlada je donijela sljedeće kadrovske odluke: Utvrđen je Prijedlog odluke o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek Glavnom državnom odvjetnicom Republike Hrvatske, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. Prijedlog odluke upućen je na donošenje u Hrvatski sabor.

Državnoj službenici Dunji Bujan dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za obrambenu politiku u Ministarstvu obrane, s danom 20. svibnja 2020. godine, jer joj dosadašnje ovlaštenje istječe i to do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja spomenute Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državni službenik Anto Zelić ovlašten je, s danom 30. travnja 2020. godine, za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za ljudske potencijale u Ministarstvu obrane, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja spomenute Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Na kraju, Vlada je imenovala dio članova Upravnoga vijeća Središnjeg registra osiguranika koji se imenuju na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata i iz redova poslodavaca. Imenovane su članice Ana Kranjac Jularić i Milica Jovanović.

Komentara 5

KR
kronika20
14:07 01.05.2020.

HDZ opet popušta, što znači da DORH i dalje ostaje komunjarska utvrda, k o što je HRT, USKOK, HNB, HND,druge brojne instituvije, agencije, državna poduzeća, a navodno je HDZ na vlasti

Avatar film
film
19:18 30.04.2020.

Ružna skoro ko Mrtak Taritaš...

PO
popadijaizmočila
18:19 30.04.2020.

a ja već pomislio da će na čelu dorh-a biti prezidij u sastavu relković,macan, ivkošić,,dujmović,maldini,saucha,puh i župnik župe sv ante padovanskog iz mjesta u posavini koje se ne smije spomenuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije