Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužba

'Vlada potajice priprema planove za podjelu zemlje na dvije regije'

vlada, sjednica vlade (1)
Patrik Macek/PIXSELL
30.08.2012.
u 12:33

– Podjelu na dvije regije odbacujemo u cijelosti i zahtijevamo da se primjenjuje prijašnji prijedlog koji je 2007. prihvatio Sabor o tri regije koji ima smisla

VINKOVCI – Povjerenstvo za lokalnu samoupravu ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije optužilo je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Vinkovcima Vladu i Ministarstvo za državnu upravu da potajice rade na novom regionalnom ustroju prema kojemu bi trebale u Hrvatskoj biti dvije regije.

– Podjelu na dvije regije odbacujemo u cijelosti i zahtijevamo da se primjenjuje prijašnji prijedlog koji je 2007. prihvatio Sabor o tri regije koji ima smisla. Podjela na dvije regije najviše šteti nama nerazvijenima pa će, primjerice Slavonija, biti po razvijenosti viša od Dalmacije jer ćemo biti u istoj grupi sa Zagrebom. Takva podjela nije u interesu Hrvatske, posebice za one županije koje su se pripremale za sudjelovanje na natječajima za novac fondova EU-a.  Zlo se piše, dobro biti neće – kaže Ivica Klem, načelnik općine Nijemci, a s njim se slaže i Ivan Rimac iz Županijske razvojne agencije koji drži kako je odluka o dvije regije donesena bez temeljitih priprema i bez konzultacije s nižim razinama.

– Morat ćemo mijenjati strateške planove gdje poljoprivreda, razminiranje i navodnjavanje imaju središnje mjesto, a morat ćemo mijenjati i prioritete dok međužupanijski projekti padaju u vodu. Na natječajima ćemo biti u inferiornom položaju – kaže Rimac.

Janić, gradonačelnik Iloka, zamjera što se Vlada nije konzultirala sa strukom i ljudima na terenu.

– Godinama radimo na projektima i sada se jednim potezom gumice oni brišu – kaže Janić, a načelnik općine Ivankovo Branko Galić drži kako se važne odluke donose preko noći i "naš rad i sve ono za što se godinama borimo na terenu gubi smisao". 

Komentara 4

Avatar ukurtapash
ukurtapash
13:48 30.08.2012.

da li je ova podjela na regije novi peljeski most? malo li, malo la. pa ce onda definitivno biti li, a onda ce se odlucno mozda odluciti za la. takoder, u opciji su i opcije a) flu, b) fli i c) fle.

BA
BARUH
13:58 30.08.2012.

Koliko znam domovinski rat zbio se da bi smo imali cjelovitu Hrvatsku. Ovi na vlasti to izgleda ne prihvacaju.

TO
Toni50
15:55 30.08.2012.

Tko je u pravu Pupovac ( 2 Hrvatske ) Ili Yusipović niti jedna poštena ? 'Vlada potajice priprema planove za podjelu zemlje na dvije "eregije'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije