Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji saznaje

Vlada odustaje od najavljenog povećanja osnovice za plaće direktora?

Andrej Plenković i Zdravko Marić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
20.08.2018.
u 18:13

Član Vlade kaže nam da će nakon reakcija javnosti i izostanka podrške koalicijskih partnera morati odustati od najavljenog povećanje osnovice za plaće direktora poduzeća.

Kako doznajemo u Vladi se uslijed pritiska koalicijskih partnera razmišlja o odustajanju od najavljenih izmjena Zakona o doprinosima, osobito u onom dijelu koji se odnosi na minimalnu plaću poduzetnika, doznajemo od jednog izvora u Vladi. Član Vlade kaže nam da će nakon reakcija javnosti i izostanka podrške koalicijskih partnera očito morati odustati od najavljenog povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća. 

Drugi član Vlade s kojim smo razgovarali kaže nam da se o tome još nije konkretno razgovaralo da se čeka povratak svih s godišnjeg odmora pa i ministra financija Zdravka Marića koji tek mora kolegama u Vladi predstaviti cjelovito rješenje najavljene porezne reforme.

U Vladi očito trenutno postoji nekoliko različitih mišljenja, ali čini se da sve vodi prema odustajanju od najavljenih izmjena u vezi doprinosa, no napominju da će sigurno donijeti set mjera koji će smanjiti porezno opterećenje gospodarstvenika.

Pogledajte i video kako će građani reagirati na najavljeno poskupljenje cigareta i alkohola:

Komentara 93

Avatar Mamlazac
Mamlazac
18:24 20.08.2018.

Novinari stvaraju, otvaraju i zatvaraju teme, zato nam i je kako je.

Avatar Narod
Narod
18:57 20.08.2018.

Sad ce Petrov skupljati potpise za ostavku, yeeeh!!

HR
Hrvatska
18:18 20.08.2018.

Onda neka varaju poduzetnici i vi radite po cijeli dan. Nemate pravo glasa. Niste Maricu nastetitli ne brinite nego sebi,rintajte za dzaba.Kad narod neda uvesti red onda neka im je ovako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije