Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR MESIĆU

Na reprezentaciju i kartice otišlo oko 3 milijuna kuna

Jasen Mesić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.05.2015.
u 17:23

Službene automobile vozili su i zamjenik i pomoćnik ravnatelja policije, šefovi carine, porezne...

Na službene kreditne kartice i troškove reprezentacije državni su dužnosnici u 2013. godini potrošili nešto više od tri milijuna kuna. Godinu ranije bili su nešto štedljiviji i potrošili oko 2,5 milijuna kuna.

Odgovor na 6 stranica

Pokazao je to odgovor Vlade na šest stranica saborskom zastupniku HDZ-a Jasenu Mesiću (na slici), koji je pitanje o troškovima reprezentacije i troškovima na službenim karticama za 2012. i 2013., ali i o korištenju službenih automobila, premijeru uputio lani u veljači.

Iz Vladina odgovora Mesiću vidljivo je da je sama Vlada na službenim karticama 2013. potrošila 289.000 kuna. Najviše, oko 360.000, potrošilo je Ministarstvo vanjskih poslova, dok je Ministarstvo zdravlja na trećemu mjestu s utrošenih nešto više od 174 tisuće kuna. Podaci o potrošnji odnose se na Vladu, ministarstva te Državni zavod za intelektualno vlasništvo i Državnu upravu za zaštitu i spašavanje. Iako je Vlada u 2013. smanjila troškove reprezentacije za 43 tisuće kuna, oni su se u ukupnom iznosu za sva tijela povećali za 133 tisuće kuna.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta bilo je u te dvije godine uvjerljivo najštedljivije pa su na reprezentaciju potrošili jedva 945 kuna prve godine vlasti, a 3250 u 2013. Po skromnosti ga slijedi ministarstvo Miranda Mrsića s troškom od 5482 kune, odnosno 8200 kuna. Među ministarstvima, najrastrošnije su se prezentirali u MVPEI-u i Ministarstvu gospodarstva, a slijedi ih Ministarstvo pomorstva, dok su u Ministarstvu financija udvostručili trošak reprezentacije 2013. u odnosu na prethodnu godinu.

Tko se sve vozio?

Mesić je dobio odgovor i na pitanje o korištenju službenih automobila. U Ministarstvu unutarnjih poslova, kako stoji u odgovoru, vozila su koristili i zamjenik i pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti... U Ministarstvu graditeljstva službena vozila koristila su četiri pomoćnika ministrice i glavni tajnik Ministarstva, a u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode tri pomoćnika ministra i glasnogovornica. Službena vozila koristili su i ravnateljica Porezne uprave, ravnatelj Carinske uprave...

>> Jasen Mesić: Tražimo od Marasa da prikaže sve troškove puta u SAD

Komentara 6

DO
doktor1
17:54 21.05.2015.

Pa samo auto bivše ravnatljice NP Plitvice vrjedi milijun kuna, a gdje su još troškovi Žarke Sekulić. Samo putovanja avionom Ingrid Pipl mast trast as iz Zadra u Zagreb su koštali oko 400 000kn a gdje su tek oni Vesne Pusić. Sve te račune SDPovaca treba dobro provjerit, iz aviona se vidi da je to samo djelić ukupnih troškova.

BJ
Bjelovar112
18:52 21.05.2015.

sramota za sve koji nisu izašli na prošle izbore

BR
brojevi
22:16 21.05.2015.

Pa to nije ništa u usporedbi sa prvih 3 mjeseca ove godine gdje je Vlada na promidžbu potrošila 2,5 mil. kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije