Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis na internetu

Vlada objavljuje 'listu srama': Koji poslodavci ne isplaćuju plaće radnicima?

Mirando Mrsić
Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2014.
u 08:19

Porezna uprava je samo u prva četiri mjeseca ove godine evidentirala 55 tisuća radnika za koje poslodavci u ovoj godini nisu uplatili dvije ili više plaća.

Ministar rada Mirando Mrsić danas objavljuje "listu srama" na kojoj će se naći tvrtke koje tri mjeseca zaredom ili tri mjeseca unutar pola godine nisu isplatile plaće i uplatile doprinose radnicima.

Listu bi istovremeno trebali objaviti Ministarstvo rada i Porezna uprava koja je samo u prva četiri mjeseca ove godine evidentirala 55 tisuća radnika za koje poslodavci u ovoj godini nisu uplatili dvije ili više plaća.

Objavu liste podržali su sindikati i poslodavci.

>>Lista srama za one poslodavce koji tri mjeseca ne isplate plaću

>>Drugi stup srama: Na web i poslodavci koji ne daju plaće

Komentara 25

PE
pedroso
09:28 15.07.2014.

citam i ne vjerujem....pa opet citam i opet ne vjerujem...i tako sve u krug.....jesmo jadan narod kad imamo ovakve nesposobnjakovice na vlasti

TP
Tihomir Prdež
08:45 15.07.2014.

Od 1.1.2014 neisplata plaća je kazneno djelo tj. ide se u zatvor. Koliko "poduzetnika" je završilo u zatvoru od tada?

ST
stefj
09:26 15.07.2014.

Ajoj, još jedna apsolutno beskorisna lista. Baš ovaj SDP voli liste, mogli bismo reći da je to jedino što radi - objavljuje razne liste. To je postalo takav apsurd, da je lista smisao sama sebi, a što se želi postići njenom objavom, nitko ne zna... Po meni bi bilo zgodno objaviti listu javnih djelatnika s funkcijom i zaduženjima, to bi imalo smisla, a ne bi škodilo niti javno objaviti listu "nevladinih" organizacija koje se hrane proračunom s iznosom koji dobiju godišnje... Ova vlada se bavi svime, samo ne onime što bi trebala. Zašto se opet miješa u privatni sektor, kada ima nevjerojatnu količinu stvari koju treba srediti u javnom sektoru? Javni sektor nije niti taknut, osim što je uhljebljeno 30.000 partijaca, a javni sektor je taj radi kojeg su nameti ogromni, koji ne radi ono što bi trebao i radi kojeg se devastira privreda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije