Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se i odvjetnik

Vlada: Rekli su kako neće naplatiti uslugu, a zatim su poslali račun. Prodanović: Nikome nisam poslao nikakav račun

Prodanović Sloković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
15.02.2016.
u 18:15

Vlada je tvrdila da odvjetnici rade pro bono, a Peđi Grbinu (SDP) odgovorili su da trošak postoji. Sada kažu da su ih odvjetnici obmanuli

Usluge pravnih eksperata Jadranke Sloković, Jasne Novak i Čede Prodanovića, s kojima se Vlada bila konzultirala prije no što je Mijo Crnoja razriješen s mjesta ministra branitelja, ipak nisu bile besplatne, kao što je prije dva tjedna u odgovoru Večernjem listu, ali i drugim medijima, bila ustvrdila Služba za odnose s javnošću Vlade RH. Naime, koliko je angažman troje odvjetnika stajao porezne obveznike zanimalo je i Peđu Grbina iz SDP-a. Njemu je pak službenica za informiranje Vlade RH Ida Ćosić odgovorila da je “za navedenu odvjetničku uslugu određen financijski iznos od 2187,50 kuna”, obrazloživši da “spomenuta usluga ne podliježe obvezi provođenja postupka javne nabave”.

Grbin će se žaliti

Kako je odvjetnička usluga od besplatne postala naplativa za N1 televiziju objasnila je glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak koja tvrdi da su odvjetnici rekli kako neće naplatiti uslugu, a zatim su poslali račun.

Vjerujući da odvjetnici rade pro bono, objašnjava Glavak, Vlada nije svjesno dovela javnost u zabludu.

– Nikome nisam poslao nikakav račun – tvrdi pak odvjetnik Čedo Prodanović, uputivši nas da u Vladi pitamo tko koga obmanjuje.

– Cijena tih usluga nije bitna, ali je bitna činjenica da se podatak o plaćanju pojavio nakon što je iz Vlade izrijekom priopćeno da su usluge bile besplatne. Pitam se zbog čega je taj podatak sada promijenjen – kaže Peđa Grbin.

Odgovorom koji je dobio od službenice za informiranje, a u kojem se osim cijene odvjetničke usluge navodi i to da “nije postojala potreba, a ni zahtjev za izradu stručnog pravnog mišljenja”, Grbin kaže da nije u cijelosti zadovoljan jer je pitao i što su odvjetnici zaključili, a na to mu nije odgovoreno pa će se žaliti.

Moral je relativan

– Tu večer kada je ministar podnosio ostavku, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko mahao je papirom za koji je tvrdio da iz njega proizlazi da Crnojina odgovornost ne postoji. Ispalo je da je taj papir navodno mišljenje koje su dali odvjetnici, konzultirani o slučaju Crnoja. Na kraju se pokazalo da pismeno mišljenje ne postoji i da usluga nije besplatna. Da se to dogodilo s našom Vladom, premijer bi se sasvim sigurno konzultirao s ministrom pravosuđa, a ne nekim drugim. No kako je rekao Tomislav Karamarko: moral je relativna stvar – kaže Peđa Grbin.

 Njegov stranački kolega Domagoj Hajduković poslao je premijeru Tihomiru Oreškoviću zastupničko pitanje o angažmanu pravnih stručnjaka koji su pregledavali dokumentaciju bivšeg ministra Crnoje. Odgovor koji bi trebao dobiti do kraja mjeseca trebao bi biti opsežniji od onoga koji je primio Grbin. 

 

 

Od ostavke bivšeg ministra branitelja Crnoje prošlo je nešto više od dva tjedna, ali danas ću opet pisati o tom slučaju,...

Posted by Peđa Grbin on 15. veljače 2016

>>'To su sve bile laži i obmane, jedna klasična haranga. Crnoja je častan čovjek, krivnja ne postoji'

>>SDP: Tko su pravni stručnjaci i tko će ih platiti? Vlada: Njihovi su savjeti bili potpuno besplatni

Komentara 116

TA
tamaris
14:49 15.02.2016.

2.187,50 kuna? Vrlo povoljno. A zašto bi bilo besplatno? Peđa možda radi besplatno ili pak besplatno za 20ak tisuća kuna mjesečno?

DH
dalibor.hren
14:50 15.02.2016.

Jel to po osobi, ili procjeni vrijednosti objekta?

SA
sanjaaa0801
14:52 15.02.2016.

Peda,Peda opet si se zaigrao! A tako golem rastom..ipak , odrasti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije