Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Vlada: Ministar Jovanović nije Sabor nazvao kokošinjcem

Vlada,Milanović,Čačić,Pusić (1)
Patrik Macek/Pixsell
25.04.2012.
u 15:13

Vlada je poslala očitovanje Saboru o ministru Željku Jovanoviću u kojem, između ostaloga, navodi da ministar nikada nije rekao da je Sabor kokošinjac

Vlada RH na telefonskoj sjednici donijela je odluku o izdavanju euroobveznica od 1,5 milijardi dolara hrvatskih obveznica. Ministar financija Slavko Linić, podsjetimo, tijekom boravka u SAD-u prodao je petogodišnje obveznice u toj vrijednosti.

Obveznice se izdaju po cijeni od 99,472 posto uz kamatnu stopu od 6,25 posto godišnje, a plasirat će se putem voditelja izdanja Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG London Branch i J. P. Morgan Securities Ltd.

Osim toga, Vlada je Saboru predložila odbijanje prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću koje su predložili Članovi Kluba zastupnika HDZ-a.

– Ministar Jovanović nikada nije najavio da će se alternativni predmet vjeronauku uvesti ove ili iduće školske godine, pa je bespredmetna tvrdnja da u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2012. godinu nema financijske osnove za novi nastavni predmet koji bi bio alternativa vjeronauku – piše, između ostaloga, u očitovanju.

– Iako ministar Jovanović nerijetko koristi slikovit stil izražavanja, činjenica je da se njegove riječi često krivo prenose i tumače. Tako, primjerice, ministar nikada nije izjavio da je "Sabor kokošinjac", već je rekao da su "brojni ispravci netočnih navoda oko Hrvatskoga sabora stvorili atmosferu kao da je riječ o kokošinjcu", što je bitna razlika. Ministar Jovanović slikovito se izrazio upravo zato da bi se poboljšala učinkovitost rada Hrvatskoga sabora, na dobrobit svih građana Republike Hrvatske, a samim tim i zaštitio Hrvatski sabor kao institucija i svi njegovi zastupnici. Sva relevantna istraživanja pokazala su, naime, da građani gube povjerenje u institucije države, uključujući i sam Hrvatski sabor – navodi Vlada u svom očitovanju.

Komentara 24

LA
larala
15:29 25.04.2012.

i onda netko kaže kako nas je šuker zaduživao, pa šuker je mila majka naspram ovih...

OS
osica
15:54 25.04.2012.

ma sve je to u redu da Milanović vadi fleke za Jovanovića. No, ministar Jovanović je ministar obrazovanja........ - \" malo opuštenosti , skidanje te čelične strogoće s lica \" pomoglo bi mu u pridobivanju javne simpatije\" . Javnost gaost ga doživljava kao nekoga \"tko radi neki neomiljen posao - nekoga tko se nikad ne nasmije, nekoga tko se stalno obračunava s nekim, nekoga ogorčenog....\" , a sve mu je to po meni bez potrebe za resor koji vodi.

OB
-obrisani-
20:13 25.04.2012.

ako nije kokosinjac onda kukuriku kukulele mappet schow

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije