Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za mladićem

Fratar priskočio u pomoć: Čuo sam kako netko doziva 'upomoć, tonem!'

Potraga za mladićem
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
25.03.2018.
u 13:07

Uključeni su i ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, policija, vatrogasci DVD-a Dubravice s brodicom kao i rendžeri Nacionalnog parka Krka

Nastavljena je potraga za 16-godišnjim mladićem koji je jučer oko 17:50 nestao na Visovačkom jezeru. Naime, čamac u kojemu su bili on i još tri maloljetnika se prevrnuo.

Prema Šibenskom portalu, istraga je nastavljena jutros u 7:30. Uključeni su i ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, policija, vatrogasci DVD-a Dubravice s brodicom kao i rendžeri Nacionalnog parka Krka sa svojim brodicama. Pretražuju se obale nizvodno od otočića Visovac.

– Trojica maloljetnika koji su doplivali do obale zadržani su u bolnici, a za četvrtim maloljetnikom potraga traje i dalje – rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Četvorica vršnjaka srednjoškolaca su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče 'upomoć' i ugledao mladića kako doziva svog prijatelja.

-  Čuo sam "Upomoć, tonem!". Pomislio sam da se netko zeza, ali krenuo sam i vidio dečka kako mlati rukama i viče "Šime, pomozi mu!". Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dvije papuče i okrenut brod - rekao je fra Božo Duvnjak.

 

Komentara 15

IN
inot
14:10 25.03.2018.

Fratre poživio ti još 100+ godina u zdravlju i veselju

AR
Armagedon
15:58 25.03.2018.

Svaka čast fratru, da ga nije bilo tamo tragedija je mogla biti veća..... strašno

Avatar rubinet
rubinet
12:42 25.03.2018.

lijepo je vidjeti da se kolega napokon brine za nešto hrvatsko..u ovom slučaju jezik..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije