Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRDENCI Uskoro počinje uređenje društvenog doma

Više se neće glasovati u privatnim kućama

24.02.2009.
u 18:32

Do sada su mještani naselja Grdenaca na izbore odlazili u privatne kuće jer nisu imali drugi prikladan prostor u kojem bi mogli glasovati. No, kako sada stvari stoje, već će na ovim lokalnim izborima glasovati u svom društvenom domu.

Dvije građevine
Grad Zabok kupio je 2262 četvorna metra zemljišta za javne potrebe građana naselja na kojem su dvije građevine.

Jedna od njih preuredit će se u društveni dom, a druga najvjerojatnije, nakon obavljene parcelacije prodati.

Grad Zabok je već odobrio isplatu iz proračuna 7320 kuna za situacijski nacrt stvarnog stanja i 15.433 kune za izradu snimke postojećeg stanja s idejnim rješenjem novog stanja društvenog doma i okoliša u kojem će biti i igralište i autobusna postaja.

Prvi dio
No, sve to do ovih izbora neće biti moguće napraviti, pa će se u prvoj etapi napraviti radovi nužni da bi se u objektu osigurali uvjeti za glasovanje na predstojećim izborima u svibnju.

Na sjednici se raspravljalo i o drugoj građevini. Riječ je o maloj kući koja je neožbukana, a kad bi se grad prihvatio obnove, odnosno završetka gradnje, taj prostor ne bi mogao poslužiti ni bilo kojoj gradskoj službi ni udruzi. Šteta je takvu građevinu srušiti pa su poglavari skloni da se proda.


Kupljeno za 300.000 kuna

Kako nam je rekla Gordana Dugorepec, Zabok odluku o kupnji nekretnine donio je u listopadu prošle godine s namjerom izgradnje dječjeg igrališta i prenamjenu prostora u društveni dom za društvene potrebe za područje Naselja Grdenci, a sve je kupljeno za 300.000 kuna. Pored društvenog doma namjerava se izgraditi i igralište koje će osim djeci, služiti i odraslima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije