Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U SVIJETU
Povratak na članak

Studija dokazala: Koronavirus je izravan uzrok smrti kod 89 posto talijanskih žrtava

U Brazilu, koji ima 212 milijuna stanovnika, virus je odnio živote 75.366 ljudi

Komentari 6

DU
Deleted user
19:01 16.07.2020.

tko drugima cini zlo....zlo im se vraca...

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:17 17.07.2020.

Švedska ima dva puta više stanovnika od Finske i dvadeset puta više umrlih od korone. I da, škole rade i nema mjera zaštite kao u Finskoj. Taj model danas imaju i SAD, Brazil, Indija i tvrde da je to zato jer oni tako žele a ne zato jer ih vode podkapacitirani ljudi koji nisu bili u stanju organizirati javno zdravstvo već su razvili sustav samo za najbogatije. Naravno da i u Švedskoj i u SAD-u ima sposobnih znanstvenika i liječnika, ali oni nemaju stvarnog pristupa upravljanju krizom već eventualno ponekom mediju koji nije pod kontrolom središnjih vlasti. A u Hrvatskoj je sve bilo u redu dok je to bila prva faza borbe protiv bolesti i dok političko vodstvo nije odlučilo iz političkih razloga i nepoznavanja ali i bez vizije što će se dogoditi ako se naglo popuste mjere zbog parlamentarnih izbora. Tada su stručnjaci odgurnuti u stranu a promovirani su partiji odani liječnici s političkim ambicijama koji nisu vidjeli bolesnike sa zaraznim bolestima u svojim životima. A stručnjaci među njima su ili ušutkani ili drugi, "u interesu Hrvatske" počeli manipulirati s objašnjenjima što se dešava. Da, korona je postala malo jača gripa a nošenje maski nepotrebno. I evo nas s uništenom turističkom sezonom jer smo zbog izbora proglasili Hrvate iz BiH za zdrave koji mogu ulaziti u Hrvatsku kako hoće iako im je EU zabranila kao i stanovnicima Srbije ulazak u EU. I tu smo gdje jesmo. Iz dobivenog napravili smo ništa. I dobili nekoliko liječnika nestručnjaka za zarazne bolesti više u Saboru.

VL
MA
marsovac
15:31 16.07.2020.

gordone,...zemlja nije okrugla,...zemlja je sajba.

VL
Avatar Gordon
Gordon
08:03 16.07.2020.

Pricam ti pricu, svaku bolest postave kao korona samo da bi bio veci broj zarazenih od korone

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.