Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisana peticija

Više od 1100 Marčeljana ne želi balirani otpad na Marišćini

capljina-otpad
Frano Matić
06.09.2012.
u 16:25

Dugoročni je cilj aktivista iz Eko stožera Marišćina zatvaranje svih deponija na području općine Viškovo. Ponovljen je i zahtjev da se balirani otpad odvozi na obradu u varaždinsku tvornicu T7 VIS

Krizni eko-stožer Marišćina danas je županu Primorsko-goranske županije Vidoju Vujiću predao peticiju s više od 1100 potpisa mještana Marčelja u kojoj traže hitno uklanjanje baliranog otpada s Marišćine i poništenje te lokacije kao županijskog Centra za gospodarenje otpadom.

Kako je na konferenciji za novinare Eko Kvarnera rekao predstavnik Ogranka Halubje Robert Božić, prijedlogom izmjena županijskog Prostornog plana koji je u javnoj raspravi pokušava se ozakoniti i odlaganje opasnog otpada, primjerice azbesta i bolničkog otpada, na Marišćini, a ta lokacija, kazao je Božić, neprikladna je za odlaganje bilo kakvog otpada zbog blizine izvorišta Rječine.

Dugoročni je cilj aktivista iz Eko stožera Marišćina zatvaranje svih deponija na području općine Viškovo. Ponovljen je i zahtjev da se balirani otpad odvozi na obradu u varaždinsku tvornicu T7 VIS što je ekološki i ekonomski prihvatljivije rješenje od zatrpavanja neselektiranog otpada u kazetu na Marišćini. Iz Eko Kvarnera najavili su mirni prosvjed protiv odlaganja otpada na Marišćini na riječkom Korzu u subotu 15. rujna u podne.

>>Balirani otpad s Marišćine može se zbrinuti u Varaždinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije