Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavnici Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru

Vinko Puljić: Položaj Hrvata u BiH je delikatan i zahtjevan

Foto: Branimir Bradarić
1/3
06.09.2021.
u 14:24

Kardinala Puljića primio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako će Vukovar pomoći ostanak naroda na tim prostorima i dati svoj doprinos koliko god je u mogućnosti.

Predstavnici Vrhbosanske nadbiskupije potpisali su danas u Vukovaru pristupne ugovore sa 16 podupiratelja Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja je osnovana prije dvije godine i ima sjedište u Vukovaru. Tom prilikom nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije kardinal Vinko Puljić, koji je i predsjednik Upravnog odbora Zaklade, rekao je kako su zahvalnim svim podupirateljima njihovoga rada što im omogućuje provođenje planiranih projekata. Tijekom posjete Vukovaru kardinal Puljić osvrnuo se i na položaj Hrvata u BiH, s naglaskom na Vrhbosansku nadbiskupiju, rekavši kako je on zahtjevan i delikatan.

- Nema jednakopravnosti na političkoj i administrativnoj razini, a posebno gdje  smo kao manjina. Tamo je pod upitnikom kako sačuvati identitet i jednakopravnost i doći do izvora prihoda da se preživi. Pravno država nije uspostavljena nego ona djeluje više stranački. Ako nešto sami učinimo bit će bolje jer situacija se sama od sebe neće popraviti niti će to netko drugi za nas napraviti - rekao je Puljić.

Kardinala Puljića primio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako će Vukovar pomoći ostanak naroda na tim prostorima i dati svoj doprinos koliko god je u mogućnosti. Kazao je i kako je u cilju svima razvoj života i ostanak Hrvata na tim prostorima kao i da Vukovar i Vukovarci razumiju potrebe Hrvata iz BiH

Ključne riječi

Komentara 5

KR
Krotila
14:53 06.09.2021.

Hrvati moraju opet sabit svoje redove.

LU
Luka_
15:50 06.09.2021.

Dobro se Puljić toga sjetio u 2021 godini. Ali bolje ikad nego nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije