Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"SAMI TO RIJEŠITE"

Vincent Degert: Obje ćemo zemlje ohrabrivati da razgovaraju o tužbama

Vincent Degert
Pixsell
18.01.2010.
u 15:30

Šef delegacije EU u Srbiji Vicent Degert (koji je do prije godinu dana tu dužnost obnašao u Zagrebu) rekao je danas da Srbija i Hrvatska same moraju riješiti pitanje međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

BEOGRAD - Šef delegacije EU u Srbiji Vicent Degert, koji je do prije godinu dana tu dužnost obnašao u Zagrebu, rekao je danas da Srbija i Hrvatska same moraju riješiti pitanje međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu i istaknuo da EU ohrabruje dijalog dviju zemalja.

- Svaka zemlja samostalno odlučuje kako želi voditi taj postupak dalje.

- Mi ćemo ohrabrivati obje zemlje da razgovaraju o tome, da ponovno uspostave dijalog - rekao je Degert na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu, a prenosi "Blic"

Podsjetio je da kada su posrijedi ratni zločini, EU ustraje na individualizaciji zločina i od toga neće odstupiti. Smatra da dobri susjedski i regionalni odnosi, posebice kada se radi o budućem proširenju, moraju biti ključni ciljevi Europske unije.

Komentara 15

RO
RobyRoby
15:58 18.01.2010.

Kad bi se Francuzi njemcima ispricali za sve sto se dogodilo u II svjetskom ratu razumio bi Vincent Degerta, a drugcije nikako

Avatar freen
freen
17:59 18.01.2010.

Kako je taj čovjek pametan,kao da je iz EU.On nema osnove načela,a kamoli da priča o tužbama.Rat se vodio na Hrvatskom teritoriju,a ne srbskom.

VI
vitaszorcms
15:56 18.01.2010.

Ajde konačno jedan komentar iz EU koji nam ne soli pamet i ne daje instrukcije kao zadnji put onaj umišljeni kreten Swoboda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije