Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politička misterija

Vijest o ostavkama u HDZ-u u Čakovcu ipak nije bila prvoaprilska šala

tomislav novinščak,hdz,predizborni plakat
02.04.2014.
u 16:28

Što se točno događalo u prostoriji u kojoj je Gradski odbor HDZ-a u ponedjeljak održao sjednicu, ostat će jedan od misterija u političkom životu Čakovca

Što se točno događalo u prostoriji u kojoj je Gradski odbor HDZ-a u ponedjeljak održao sjednicu, ostat će jedan od misterija u političkom životu Čakovca. Je li predsjednik GO-a Tomislav Novinščak zajedno s još 16 članova podnio ostavku, kako je to novinarima ispričao član GO-a Josip Zorčec, ili je samo ponudio mandat na raspolaganje, kako je danas ustvrdio sam Novinščak, ostalo je nejasno i nakon današnje konferencije za novinare.

I Novinščak i Horvat, koji se tijekom utorka nisu javljali novinarima, danas su zajedno izašli pred njih. Prvo su ležerno ispričali što su sve isplanirali za proslavu obljetnice, a potom su novinare pokušali uvjeriti da su nasjeli neistini.

- Zanimljivo je što se to dogodilo upravo na 1. april. Nisam to doživio kao prvoaprilsku šalu, ali eto, slučajnosti se događaju. Bez obzira što je nekontrolirano i dosta neprovjereno izašla u medije, toj temi ne pridajem veliko značenje. Između Tomislava i mene i organizacija koje vodimo, nesuglasica u ovom trenutku nema - rekao je Horvat, ispričavši se zbog nejavljanja na mobitel. Bio je, veli, zauzet obvezama u središnjici stranke.

Kirurg Novinščak se opravdao 24-satnim dežurstvom u bolnici. - Unutarstranačka politika vodi se unutar stranke. Ako ne mogu razmišljati na drugačiji način, onda ne bi imalo smisla baviti se politikom - zborio je Novinščak, da bi tek na kraju priznao da su “ponudili mandate na raspolaganje i dobili maksimalnu podršku”. Obojica su se dotakla i Zorčeca, pa je tako Horvat rekao da ne zna kako je on doživio sjednicu, ali da ga smatra prijateljem kojemu vjeruje više nego novinarima.

- Vrlo teške i čudne stvari se događaju gospodinu Zorčecu - ocijenio pak je Novinščak. Sam Zorčec ostao je jučer neugodno iznenađen riječima svojih kolega.

- Ostavki je bilo! Na sjednici sam im lijepo rekao da nema razloga za takve drastične poteze, i valjda su me poslušali, pa ih povukli. No, ne znam zašto sad od mene rade žrtvenog jarca? - kazao je za Večernji list Zorčec. Iako o razlozima ostavki ne žele govoriti ni on ni Novinščak, puklo je navodno oko mjesta u Gradskom vijeću. Novinščak bi navodno rado sjeo u vijećničke klupe, no netko bi mu trebao osloboditi mjesto.

>>Šef čakovečkog HDZ-a i odbornici podnijeli ostavke

Komentara 1

IV
IvanaKnin
21:47 03.04.2014.

Koliko ćemo još članaka na ovu temu imati a teme nema.A u SDP-u pršti od afera a članaka na kapaljku.Ali nema veze, sa svakom izmišljenom afaerom i priglupim člankom HDZ je sve čvršći i stabilniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije