Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marišćina

Vijećnici općine Viškovo ne žele odlagalište otpada

'05.06.2009., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic otvario zadnju plohu za odlaganje otpada na Jakusevcu. Nakon sto se popuni novotvorena ploha prestaje odlaganje otpada na Jakusevcu. Photo: Antonio Br
'Antonio Bronic/Vecernji list'
11.09.2012.
u 13:33

Iz Kriznog Eko stožera Marišćina pozivaju Riječane na mirni provjed na Korzo u subotu 15. rujna u podne

Vijećnici općine Viškovo na sinoćnjoj su izvanrednoj sjednici zatražili da se iz Prostornog plana Primorsko-goranske županije i sustava gospodarenja otpadom lokacija Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina izbriše. Usto, zatražili su i zatvaranje svih odlagališta otpada na području općine te prestanak baliranja otpada i uklanjanje svog dosad baliranog otpada s Viševca i Marišćine u roku od osam dana. Protiv su odlaganja bilo kakve vrste opasnog otpada na području Viškova i Stratešku studiju utjecaja na okoliš ne prihvaćaju. O zaključcima Općinskog vijeća načelnik Goran Petrc obavijestit će mjerodavne u Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci i Čistoći.

>> Više od 1100 Marčeljana ne želi balirani otpad na Marišćini

>> Balirani otpad s Marišćine može se zbrinuti u Varaždinu

Udruga Eko Kvarner Halubje i Krizni eko stožer Marišćina, koji su vijećnicima predložili ovakve zaključke, nakon sinoćnje sjednice danas su ponovno pozvali građane na mirni prosvjed pod nazivom "Sačuvajmo izvorište pitke vode Rječine i drugih izvora vode" koji će se održati u subotu 15. rujna na riječkom Korzu, ispred zgrade gradske uprave. Cilj prosvjeda je upozoriti Riječane na opasno ugrožavanje izvorišta zbog odlagališta otpada Viševac i Marišćine čiji projekt, smatraju, treba revidirati zbog zastarjelog koncepta zbrinjavanja otpada i blizine izvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije