Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko koga

Vijeće smijenilo zlostavljača pa je ministar smijenio njih!

Darko Milinovic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
31.07.2010.
u 10:30

Tomislav Anđelković brat je uglednog slavonskog hadezeovca, a poslije razrješenja viđen je u Ministarstvu

Ravnatelja dubrovačkog Centra za rehabilitaciju Josipovac Tomislava Anđelkovića Upravno je vijeće smijenilo prije 14 dana nakon što je desetljeće zlostavljanja zaposlenika te ustanove dokazano i pravomoćnom sudskom presudom. Nakon te odluke, Anđelković je otišao na bolovanje, a potpredsjednik Vlade i resorni ministar Darko Milinović prije nekoliko dana raspustio je Upravno vijeće i imenovao novo. U Josipovcu su uvjereni kako je manevar s novim UV-om napravljen kako bi se poništila odluka o raskidu Anđelkovićeva ugovora kako bi se mogao vratiti na radno mjesto. Naime, brat smijenjenog ravnatelja Anđelkovića Đuro načelnik je općine Davor i član HDZ-a, a smijenjeni T. Anđelković prije deset dana viđen je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, što je potvrdilo nekoliko službenika sa Ksavera. Kako se navodi u pravomoćnoj presudi za uznemiravanje i šikaniranje, Anđelković je jednu zaposlenicu nazivao divljom, bezobraznom i nedogojenom, a njezin je govor nazivao lajanjem.

“Razlog za razrješenje”

I ostali djelatnici dosad su se žalili na ravnatelja Anđelkovića, a prvi dopis Ministarstvu uputili su još 2002. godine, no iz Zagreba nije bilo reakcije. Slani su nadzori, od kojih je posljednjim zatraženo preispitivanje odgovornosti ravnatelja za stanje u Centru te je utvrđeno kako je pravomoćna presuda dokaz da ravnatelj ne postupa po propisima, “što je razlog za razrješenje”. Anonimnim anketiranjem djelatnika utvrđeni su i narušeni odnose između sada već bivšeg ravnatelja i djelatnika. Od razrješenja Anđelkovića u Centru nedostaju službeni automobil, mobitel, ali i ključevi svih prostorija u Centru.

Oštetio i proračun

Protiv Anđelkovića bi uskoro mogla biti podnesena i kaznena prijava zbog sumnje da je proračun oštetio za 30.000 kuna jer je pet godina, protupravno, sam sebi isplaćivao dodatak na uvjete rada, što je utvrdila inspekcija. Predsjednica Sindikata zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi Jadranka Ivezić smatra da je za stanje u Josipovcu ponajprije odgovorno Ministarstvo koje osam godina nije reagiralo na predstavke djelatnika o maltretiranju koje doživljavaju na poslu.

Komentar T. Anđelkovića i ministra Darka Milinovića nismo uspjeli dobiti.

Komentara 20

SC
scary
11:03 31.07.2010.

što drugo očekivati od ovog lažljivog, primitivnog nesposobnjakovića koji trenutno obnaša dužnost ministra zdravstva, nego lopovluk i nepotizam? siroti moj narode, jadni li smo i kukavni... :(

OB
-obrisani-
11:31 31.07.2010.

Svi ugledni hadezeovci imaju bahatu braću. Oni još ugledniji sa svojom bahatošću ne opterećuju svoju braću.

JA
jankoprekobrda
10:51 31.07.2010.

Cijena kojom dobri ljudi plaćaju nezainteresiranost za POLITIKU je da ZLI, POKVARENI, POHLEPNI, GRAMZLJIVI i MALOUMNI preuzimaju vlast, i donose maloumne odluke u \"interesu\" dobrih i postenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije