Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet na Prisavlju

Vijeće HRT-a pročitalo Burićevu ostavku, u tijeku konzultacije

'unutrasnja zagreb, prisavlje , 15.10.2007. vijece hrt-a, domagoj buric  snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
06.07.2010.
u 22:26

Burić se navodno povlači sam – iz zdravstvenih razloga – a Milić je samo jedan od kandidata pa i njemu treba šest ruku u Vijeću.

Direktor programa HTV-a Domagoj Burić na čiji je račun bilo najviše pritužbi – i zbog loše kvalitete programa javne televizije i zbog programsko-organizacijskog kaosa za njegova mandata na sjednici Vijeća HRT-a ponudio je ostavku. Ona je pročitana i u tijeku su konzultacije i rasprava o njegovu nasljedniku.

Direktor na bolovanju

Iako na toj dužnosti formalno ostaje dok se ne imenuje novi v. d. direktor programa, neslužbeno doznajemo da je Burić ipak odlučio sam odstupiti te da je već i “kuvertirao” svoju ostavku – i to iz zdravstvenih razloga. Burić je, naime, nakon završetka snimanja svog povijesnog serijala “Hrvatski kraljevi” (zbog čega je više od godine i pol i zapostavljao svoj matični posao direktora programa), opet završio na bolovanju, pa su Prisavljem odmah krenule špekulacije da se ovaj put s njega neće niti vratiti – barem ne na to mjesto. Kako prozivke vijećnika i učestali zahtjevi o Burićevoj smjeni nisu nova priča, za prihvaćanje njegove ostavke vjerojatno neće biti problem skupiti šest ruku u inače podijeljenom i nesložnom Programskom vijeću. Ali za izbor njegova nasljednika itekako hoće.

Iako se već danima Prisavljem šuška da je najizgledniji kandidat za novog v.d. direktora programa HTV-a upravo ugledni novinarski i urednički veteran Goran Milić – što je on do jučer najprije opovrgavao tvrdeći kako s njim o tome još nitko od čelnika kuće nije razgovarao iako misli da taj posao zna raditi – o tome tko će biti stvarni kandidat za Burićeva nasljednika navodno zna samo jedna jedina osoba na Prisavlju.

Oprezan i Stipić

To je v.d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić, u čiju nadležnost spadaju i Burić i prijedlozi za novog v.d. direktora programa Vijeću HRT-a. A odlučuju opet oni, vijećnici, i to opet sa šest ruku... Pa kako je na Prisavlju uvijek sve moguće, tako su i tu još moguća kojekakva iznenađenja i obrati. Stoga je i Stipić danas bio oprezan i nije želio izlijetati s ničijim imenima.

– Ne mogu ništa potvrditi budući da Domagoja Burića nisam vidio više od mjesec dana jer je bolestan, pa su sve opcije i dalje otvorene – tvrdi Stipić.

A sutra će se na Vijeću otvoriti i kandidature za novi, četvrti pokušaj izbora glavnog ravnatelja HRT-a.

Komentara 4

ZV
Zvrndonja
22:41 06.07.2010.

ma tako je sad će nam lik koji je p ljuvao na yutelu po hrvatskoj i šef nacionalne tv biti, onaj koji nas je nazivao u stašama, lijepo napredujemo svaki dan u svakom pogledu

OB
-obrisani-
22:45 06.07.2010.

Takozvana Hrvatska televizija i službeno postaje YUTEL! Barem će imati ime koje joj pristaje.

ZM
zmaj5
23:41 06.07.2010.

Iskreno,Milić je dobar novinar.No mislim da je njegovo vrijeme prošlo.Trebao se lijepo zahvaliti,dao je svoje,nije ovo dobro za HRT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije