Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAJU PRAVO ZNATI
Povratak na članak

Vijeće Europe: Nema više anonimnog doniranja sperme

Skupština Vijeća Europe preporučuje zabranu korištenja anonimno doniranih spermija i jajnih stanica te poziva Odbor ministara da razmotri da preporuke postanu obvezujuće za 46 država

Komentari 8

DU
Deleted user
14:29 07.05.2019.

Odlicni su. Bit ce zanimljivo vidjeti koliko ce se smanjiti broj donora nakon ovoga. Zelis nekome pomoci da ima djecu, a drzava ti zakonima vrati da ti za 18 godina netko pokuca na vrata. Pa tko bi to htio?

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:38 07.05.2019.

Tu su tri problema, biološki, emocionalni i pravni. Dobro je znati donore jer se na taj način izbjegava kasnija oplodnja bliskih rođaka ili sulude ideje pojedinih liječnika da svojom spermom sami bez znanja drugih oplode stotine žena. Dobro je i zbog mogućeg saznanja o nasljednim bolestima. Emocionalno je dobro znati tko ti je biološki roditelj, s njime si povezan genetski. Pravni problem je briga o djeci ili roditeljima, nasljeđivanje također, postoje li i obveze? Što ako roditelji umru a ostane samo donor, osobno bih prihvatio brinuti se o svom biološkom djetetu u takvoj situaciji jer sam možda najbliža osoba koja bi mogla biti stvarna podrška takvom djetetu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.