Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samohrani otac:

Vidjet ćemo s Crvenim križem pa razdijeliti višak darovane hrane

Matija Basarac
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
09.02.2015.
u 20:05

Brojne zvijezde održat će koncert za Matiju i Milana Basarca 26. veljače u Sisku

Iz svih krajeva Hrvatske pomoć i dalje stiže u Komarevo, malo mjesto pokraj Siska, u 80 godina staru drvenu kućicu samohranog oca Matije Basarca (60) i njegova 15-godišnjeg sina Milana.

Nakon što su u emisiji Provjereno Nove TV ispričali svoju priču o teškom životu i skromnim potrebama, dobili su, kaže Matija, sve što su tražili. Pa i mnogo više od toga.

– Dobili smo svega i svačega. Zbrinuti smo. Sada imamo i mnogo hrane pa ćemo u dogovoru s Crvenim križem razdijeliti višak prije nego što se pokvari – kaže nam Matija Basarac.

Mnogi nude pomoć

Matija je gotovo pet godina bio vojnik u Domovinskom ratu, prema registru branitelja skupio je 1367 dana u borbenom sektoru MORH-a, no od kraja rata za njega trajnog posla nema pa sada obojica žive od skromnih 1400 kuna mjesečne socijalne pomoći.

Preostaje im srediti bratovu zidanu kuću i useliti se u nju, nakon ostavinske rasprave. Matija kaže da je bratova supruga spremna odreći se svoga dijela kuće. Kuća je dobro pripremljena, potrebno je priključiti vodu i struju.

– Nudili su nam dobri ljudi i kuće u Vukovaru na korištenje. Katnicu s fasadom, no ovo je moja djedovina. Trebamo samo srediti tu bratovu kuću da živimo malo bolje – govori Matija.

Iako su se već mnogi javili da im pomognu s radovima na kući, pomoći će i brojne estradne zvijezde koje će održati humanitarni koncert 26. veljače u Sisku.

Za sada su nastup na tom koncertu potvrdili Tony Cetinski, Miroslav Škoro, Colonia, Ivan Zak, Maja Šuput, Begini, Jacques, Pamela Ravnjak, Petar Dragojević, Pirati, Ruswaj...

Humanitarni koncert održat će se i u Siscia jazz klubu s poznatim jazz i blues izvođačima, a još jedan koncert predvodit će Željko Golik.

Srca su otvorili i brojni drugi građani širom Lijepe Naše. Milan je već podmirio trošak željenog maturalca, dobio je i prijenosno računalo, bolji slušni aparatić, a posebno ga je razveselila Siščanka Jasminka Mandić, profesorica engleskog jezika iz Srednje škole Hrvatska Kostajnica, koja će mu davati instrukcije engleskog jezika s kojim jedino, kaže, "šteka".

Akciju pokrenuo suborac

Tolika briga kakvu su pokazali i svakodnevno pokazuju građani Hrvatske dirnula ih je obojicu.

– Zamislite, u nedjelju su došla tri dečka čak iz Vukovara kako bi nam dala pomoć. Čak su iz Vukovara potegli do nas... – dirnut je Matija Basarac, koji nikada, unatoč teškom životu, nije ni od koga tražio nikakvu pomoć.

Cijelu inicijativu za pomoć pokrenuo je jedan njegov prijatelj i suborac iz Crnca kod Siska, a posjetili su ih u subotu i predstavnici branitelja iz Savske ceste. Predali su im pomoć koju su skupili branitelji prosvjednici, a pozvali su oca i sina da budu njihovi gosti u četvrtak navečer.

>>'Otkada su objavili našu priču, pohode nas i znani i neznani. Hvala im svima!'

>>Hrvatska na nogama – svi žele pomoći Milanu i njegovu ocu!

Komentara 81

PR
prsutsir
20:02 09.02.2015.

Bog vam dao zdravlje.

DE
dena
20:13 09.02.2015.

Od prvoga dana sam bija uvjeren dok se još nije znalo da je gosp Matija Branitelj, zapravo sam bija uvjeren. Jer uistinu ovakovu skromnost, dobrotu, jednostavnost volju za životu kad si na samom dnu može samo netko tko zna cujenit samo netko tko zna cujenit život a to je Branitelj ma šta to značilo.... Srami se Hrvatski narode a posebno oni zlikovci kojima nije dovoljno da je među Braniteljima i njihovim obiteljima puno identičnih sudbina . Svoje najbolje sinove ste pritvorili u puku sirotinju i to nije dosta već ih iz dana u dan masakrirate kroz medije, silom im gurate konap u ruke ali priživit ćemo Vama usprkos! Hvala Ti Matija šta si osta pribran i jak do kraja....

KS
krao_sam
20:52 09.02.2015.

Zalosno je sto svi imamo nekog "matiju" u ulazu, u kuci nedaleko nase, baku ili djeda koji nema nikog da ga pita treba li sta ili samo da pokuca da pita kako je...zalosno je sto nam treba emisija da otvorimo oci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije