Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah na Kamčatki

VIDEO Zastrašujuća snimka: Kamera zabilježila trenutak potresa snažnijeg od 6 stupnjeva

Potres na Kamčaki
Printscreen Twitter
03.04.2023.
u 14:48

Na ruskom poluotoku Kamčatki u 5 sati ujutro zabilježen je snažan potres magnitude 6,5 stupnjeva. Kako navodi EMSC epicentar je bio na dubini od 100 kilometara, a prvo naseljeno mjesto nalazi se na 10 kilometara udaljenosti. U njemu živi oko 25.000 stanovnika.

Ni satima nakon potresa nema informacija ni o ozlijeđenima niti o materijalnoj šteti, s obala Kamčatke, poluotoka na krajnjem istoku Rusije. No društvenim mrežama proširila se zastrašujuća snimka trenutka potresa. Snimka prikazuje predmete koji se ruše s polica dok se sve trese. Srećom podrhtavanje nije trajalo dugo, ali nije nimalo ugodno ni za vidjeti ni za čuti. 

Potres je pogodio Kamčatku u ponedjeljak rano ujutro po hrvatskom vremenu, točnije u 15:06 po lokalnom vremenu. Prema EMSC-u zabilježeno je da je potres bio snage 6,5 stupnjeva, na dubini od 100 kilometara i 10 kilometara od mjesta Viljučinsk u kojem živi oko 25.000 ljudi. Svjedoci tvrde kako su bila dva podrhtavanja, te da je drugi bio snažniji, a svi s od straha izletjeli na ulicu. Kažu kako je potres bio zastrašujući. 

"Već sam htio bježati i sakriti se, trajalo je petnaestak sekundi", "Mnogi su pobjegli na cestu", "Snažno je streslo, zastrašujuće", "Predmeti su pali s komode, stakla su popucala, prestrašili smo se", samo su neka od svjedočanstava. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije