Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medački džep
Povratak na članak

VIDEO: Zapovjednik je vikao: 'Četvrti je ranjen, prvi je već mrtav, nemojte ulaziti...'

Ne znajući da je neprijatelj pripremao napad i akumulirao napadne snage u Divoselu s ciljem proboja na cestu Gospić – Karlobag i zauzimanja strateškog vrha Visočica na Velebitu, krenuo je napad specijalnih snaga policije s Velebita, a iz doline, predgrađa Gospića i sela Bilaja, napad 9. gardijske brigade uz potporu 118. brigade i drugih postrojbi.

Komentari 66

DU
Deleted user
08:11 09.09.2019.

Nisam razumila, "ne prekidne artiljerijske provokacije" Ne napisaste od koga? Vidim potpisao se autor imena Večernji list, ili ne zna ili se pravi blesav, jer provokacije su dolazile od srbo- četnika, neki sa petokrakama ali većina s kokardama.

VL
FA
fake
08:56 09.09.2019.

che99, ajde ti nama reci, ponosiš li se Hrvatskom vojskom i pobjedom u Domovinskom ratu općenito i osuđuješ li ti srpsku agresiju na Hrvatsku? Samo toliko.

VL
SN
SNV
07:49 09.09.2019.

Opet rat ko je koga?Jučer godišnjica Maestral ni riječi a u njemu oslobođeni Jajce, Šipovo,Drvar,Vakuf, Ključ

VL
FA
fake
10:38 09.09.2019.

che99, maca popapala jezik? Tako sam i mislio.

VL
SP
Spezispezi
11:39 09.09.2019.

Zašto nam HDZ jasno ne kaže da smo izgubili rat?! Ratni zapovjednici iz te akcije i niza drugih čame ili su bili po zatvorima dok kolovođe srpske pobune sjede u hrvatskom saboru i beru masnu plaću za ležanje u hladovini ! HDZ nakon 2000. godine nas je od pobjednika pretvorio u poraženu vojsku, kojoj tek prigodno vijence na grob nose, dok se u stvarnosti ponašaju sasvim drugačije; štite ubojice s Ovčare i drugih stratišta, a branitelji redom dižu ruke na sebe. Do sada se u miru ubilo preko 3500 branitelja ! Tko je pobijedio u ratu ?!

VL
LE
lemy
15:21 09.09.2019.

Ovi naši vojnici, tko je ranjen pružena mu pomoć, mirovina itd što imaju ove srpske kukavice koje su ranjene ili poginule u Hr a došle iz smrdije, gdje su završile njihove kosti, imaju li majku, djecu roditelje- pita li netkoo za njih? Otići u tuđinu ratovat za Miloševića u četničkoj jna uniformi moraš biti ne mali kreten, tj. Veliko govno.

VL
BE
Bela
08:42 09.09.2019.

video "klipu" ? ja sam mislila da je klip ono u motoru kaj ide gore-dolje?! KAKAV je ovo jezik?

VL
AG
Agricola
14:41 09.09.2019.

LAŽ!! Hrvatske obavještajne službe znale su da Srbi spremaju napad jer su presrele zapovjed pukovnika Jovana Kordića za napad, pa je HV pokrenula preventivni napad. I taj napad je bio čist kao suza za razliku od genocidanad Hrvatima kojeg jetima kojeg je istog dana u selu Grabovica u općini Mostar počinila takozvana "Armija BiH" po zapovjedi Sefera Halilovića, istog onog koji je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku-. Osim toga, hrvatske obavještajne službe su znale za dokument tzv. "republike srpske krajine" od 10. kolovoza 1993. kojeg potpisuje Slobodan Jarčević i u kojem se predlaže sprega s Muslimanima, a isto tako hrvatske službe znale su za dogovor Ratka Mladića i Safeta Oručevića a zajedničkom srspko-muslimanskom napadu na Mostar. I čim netko vadi stvari iz tog konteksta odmah znaš da bezočno laže!

VL
LE
lemy
15:21 09.09.2019.

Ovi naši vojnici, tko je ranjen pružena mu pomoć, mirovina itd što imaju ove srpske kukavice koje su ranjene ili poginule u Hr a došle iz smrdije, gdje su završile njihove kosti, imaju li majku, djecu roditelje- pita li netkoo za njih? Otići u tuđinu ratovat za Miloševića u četničkoj jna uniformi moraš biti ne mali kreten, tj. Veliko govno.

VL
MA
Madagaskar
22:52 09.09.2019.

Sve u svemu beznsčajna akcija beznačajnog rezultata, a sa teškim posljedicama po Hrvatsku;od tada su nas tretirali kao i Srbe

VL
ST
Stipan
08:48 09.09.2019.

Propaganda o ratu radi punom brzinom jer su izbori na pragu.

VL
DI
Diesel
07:54 09.09.2019.

Ova zena je sve to visestruko naplatila,...i jos naplacuje. Nevjerojatno, sve sto je na bilo koji nacin mogla izvuci od drzave, ona je izvukla i sad nam drzi predavanja.

VL
MA
Madagaskar
22:52 09.09.2019.

Sve u svemu beznsčajna akcija beznačajnog rezultata, a sa teškim posljedicama po Hrvatsku;od tada su nas tretirali kao i Srbe

VL
DU
Deleted user
09:20 09.09.2019.

Medački džep je bila psihološka akcija HV odnosno ide u žanr " prekomjerna upotreba sile" ili , ako ćemo iskreno, "spržena zemlja" - jest, oni su radili kojekakva kršenja primirja s minobacačkom vatrom i pucanjem, ali je na tom relativno malom prostoru onda došlo do strahovite eskalacije. Cilj je bio unijeti strah od gardijskih brigada HV, koje su u međuvremenu stasale - i što je bilo razvidno kasnije, uspjelo je! To su bile mobilne brigade, s dosta okl.-meh. komponente, kojima srpske snage nisu bile dorasle - naročito nakon Oluje, na pravcu prema Banja Luci su išle k o vrući nož u putar jer brzi manevar je bio strahovit deficit razjedinjenih srpskih snaga. I što reći sada - akcija koja je bila izabrana da Bobetko liječi svoje obiteljske mrlje, znaju svi o čemu se radilo u tom poglavlju, i zato je krenuo nemilosrdno, čak i inž. jedinice potabanale sela. Ali je krajnji cilj postignut i strah je bio golem!

VL
KO
koscakmonika3
11:36 09.09.2019.

Jeste li u potrazi za vrlo istinske kredite po povoljnom kamatnom stopom od 2%, na temelju povoljnih kredita uvjetima? Treba li vam zajam da riješite svoj dug ili plaćate račune? Jeste li bili odbili cijelo vrijeme sa svojim bankama ii drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: * Zajmovi * Krediti za nekretnine * Poslovni zajmovi * Hipotekarni zajmovi * Kućni zajmovi * Zajmovi za konsolidaciju dugova * Osobni zajmovi Zadovoljstvo korisnika naš je cilj kada se prijavljujete s nama, prijavljujete se na pouzdano poduzeće koje brine o vašim potrebama financiranja. Mi ćemo se pobrinuti za vas tijekom cijelog procesa E-mail nas at:MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
09:11 09.09.2019.

Dobro, to je bilo prije 26 godina! A ste li vidjeli ovo, to je danas..., "Druga ekonomska škola u Zagrebu traži od roditelja svojih učenika da uplate po sto kuna s obrazloženjem da nisu u mogućnosti održavati odgovarajuću razinu obrazovanja. Dakle, škola u Zagrebu, glavnom gradu, nema za nastavu pa roditelji moraju plaćati ono što bi u Hrvatskoj trebalo biti besplatno."

VL
CH
che99
08:15 09.09.2019.

Mirko, pazi metak, hvala Slavko, spasio si minzivot.... drugi dio

VL
JJ
Jokoovo Jokoono
10:27 09.09.2019.

Operaciju hrvatske vojske Medacki Dzep medjunarodni sud je osudo zbog ratnih zlocina i zlocina peotiv covjecanstva. Ja bih licno vilio da de to nije desilo ali se desilo uz prisustvo UN Vojnika. To potvrdjuje sudjenje Mirku Norcu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.