Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažan potres

VIDEO Prve snimke posljedica oštećenja u talijanskim gradovima: Prekinut promet vlakova, obustavljena nastava...

Foto: Twitter
1/3
09.11.2022.
u 08:51

Nakon prvotnog udara, uslijedila su još dva manja, zbog čega su školska i sveučilišna predavanja jutros obustavljena u nekoliko obalnih gradova, i to iz predostrožnosti

Prve snimke posljedica snažnog potresa, koji je jutros iza 7 sati pogodio istočnu obalu Italije, objavljene su na društvenim mrežama te pokazuju štetu koja je nastala u gradovima poput Ancone, Riminija i Marchea.

Potres je bio magnitude 5.7 po Richteru, a epicentar je bio u Jadranskom moru - oko 67 kilometara od Riminija. Podrhtavanje se osjetilo i u Puli, kao i brojnim drugim gradovima Hrvatske. 

- Potres me probudio, ležao sam u krevetu. Prvo sam mislio da se ne radi o jakom potresu, ali onda se namještaj krenuo jače tresti - ispričao je svoja svjedočanstva student Davide iz gradića Forlija koji se nalazi stotinjak kilometara od epicentra potresa.

Nakon prvotnog udara, uslijedila su još dva manja, zbog čega su školska i sveučilišna predavanja jutros obustavljena u nekoliko obalnih gradova, i to iz predostrožnosti.  Osim toga, zbog sigurnosti je obustavljen i željeznički promet blizu Ancone, zbog sumnje na oštećenje tračnica, prenosi TG24.sky

Čini se kako je potres osjetio upravo grad Marche u kojem su građani u strahu izašli na ulice, a u gradu je stiglo nekoliko zahtjeva za provjeru objekata.

Iz jedne trgovine objavljena je snimka popadalih proizvoda i staklenih boca koje su se razlile po tlu.

>> VIDEO Netko je izgubio kauč na cesti Gračac-Obrovac!

Ključne riječi

Komentara 6

PV
prcko.vita
09:56 09.11.2022.

Dragi susjedi, ako vam treba pomoć, mi imamo odlične hdz ministre i stručnjake za obnovu.

Avatar kvasac60
kvasac60
10:10 09.11.2022.

Na današniji dan ,9.11.1880.god., u 7 sati, 3 minute i 3 sekunde Zagreb je pogodio potres magnitude 6,3 stupnja po Richteru s epicentrom na području Medvednice.

KE
keka56
10:40 09.11.2022.

Nije grad osjetio potres nego ljudi.Valjda se potres osjetio u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije