Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NESREĆA U IRAKU

VIDEO Trenutak kada se vjenčanje pretvorio u tragediju: 'Gušili smo se, nismo znali kako izaći'

Foto: privatni album
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.09.2023.
u 12:28

Vatra je, priopćila je lokalna civilna zaštita, zahvatila veliku dvoranu u kojoj je bilo vjenčanje, a nakon što je tijekom proslave zapaljen vatromet

Najmanje je stotinu ljudi poginulo, a 150 je ozlijeđeno u požaru na proslavi vjenčanja u okrugu Hamdaniya u iračkoj pokrajini Nineveh, objavili su irački državni mediji rano u srijedu, a prenosi Reuters. Lokalni izvori ističu da bi broj žrtava mogao biti i veći. Nije poznato jesu li mladenka i mladoženja među žrtvama. Naime, par je navodno plesao kada su zapaljeni komadi sa stropa počeli padati na plesni podij. Ozlijeđeni su prebačeni u bolnice diljem regije Nineveh.

Vatra je, priopćila je lokalna civilna zaštita, zahvatila veliku dvoranu u kojoj je bilo vjenčanje, a nakon što je tijekom proslave zapaljen vatromet. Društvenim mrežama širi se i snimka koja navodno prikazuje trenutak izbijanja požara. 

Prve informacije ističu da je zgrada napravljena od vrlo zapaljivih građevinskih materijala što je pridonijelo njenom brzom urušavanju, objavili su irački državni mediji. 

Prema službenim izjavama, federalne iračke vlasti i vlasti u iračkoj poluautonomnoj regiji Kurdistan poslale su kola hitne pomoći i medicinske ekipe na mjesto tragedije.

1/11

"Nismo mogli ništa vidjeti. Gušili smo se, nismo znali kako izaći", rekao je jedan gost, prenosi BBC.

Premijer Mohammed Shia' Al Sudani objavio je na platformi X da je dužnosnicima rekao da ulože sve napore kako bi "pružili pomoć onima koji su pogođeni nesretnim incidentom".

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:33 28.09.2023.

Aktivirati vatromet unutar dvorane i pobiti sebe i svoje obitelji? Da ne govorim o protupožarnoj zaštiti objekta u koji ulazi tisuću ljudi. U očito alkoholiziranoj sredini koja ne poštuje niti vlastite vjerske običaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije